Putin sier at Russland okkuperer mer og mer nytt territorium i Ukraina: «Ingen behov for å endre plan, vi har ikke hastverk»

Russlands president Vladimir Putin sa fredag ​​at Russland ikke haster med å avslutte sin militære kampanje i Ukraina og at strategien til russiske styrker ikke har endret seg og at de vil fortsette å erobre territorium. «Våre offensive operasjoner i Donbas har ikke stoppet, de går i sakte tempo … den russiske hæren okkuperer flere og flere nye territorier», sa han under et møte.

«Jeg understreker at vi ikke kjemper med hele hæren vår. Vi kjemper kun med delen (profesjonell, red.anm.) under avtalen,» la han til, mens Kreml offisielt forbød å sende tropper til hæren og nektet generell mobilisering. i landet. «Det er ikke nødvendig å endre planen (aktiviteter, lærerens notat) (…) vi har det ikke travelt», mr. Putin lovet igjen.

Han sa at operasjonene fortsatte til tross for store motangrep fra det ukrainske militæret i landets nordøst og sør. «Kievske myndigheter har kunngjort at de har satt i gang en alvorlig motoffensiv. Vel, la oss se hvordan det ender,» kommenterte Vladimir Putin enkelt.

Ifølge ham er Kremls hovedmål «frigjøring av hele regionen Donbass», et gruvebasseng i det østlige Ukraina, Luhansk-regionen som allerede er under kontroll av det russiske militæret, og en del av det, Donetsk. Fortsatt på flukt fra Moskva.

Noen timer tidligere, under en utveksling med den indiske statsministeren Narendra Modi sendt på russisk fjernsyn, bekreftet Vladimir Putin at «alt må gjøres for å få slutt på alt så snart som mulig». Han beskyldte ukrainske myndigheter: «Dessverre nektet den motsatte siden, lederne av Ukraina, enhver forhandlingsprosess og indikerte at de ønsket å oppnå sine mål med militære midler. , på slagmarken».

READ  «Jeg begynte å se kvinner»: Bolsonaro ber om unnskyldning for kommentarer om unge venezuelanere

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *