PVC sier at Norges produksjonsmål for 2050 er «håp» – Fish Farmer Magazine

PWC, et konsulentselskap, har reist tvil om hvorvidt den norske regjeringens kunngjørte mål om fem millioner tonn laks og ørretproduksjon vil bli nådd innen 2050.
2021-utgaven av selskapet Marine barometer Setter tre scenarier for utvikling; Mistillit, grunnleggende sak og tro. Den pessimistiske prognosen – basert på epidemier – anslår årlig produksjon til kun 1,8 millioner tonn i 2050, mens basissaken anslår produksjonen til 3,7 millioner tonn. Det er håpet at målet på fem millioner tonn skal nås.
Rapporten bemerker noen positive forbedringer, inkludert vedtakelse av en rekke tiltak for å bekjempe lus og større fokus på bærekraft. Det peker også på potensielle utfordringer, som utvikling av ambisiøse landbaserte prosjekter som kan avlede kapital fra investeringer i Norges marine gårder.
Mart ே Vaspotten, leder av det bergensbaserte PwC rådgivende styret og medredaktør av rapporten, sa: ”Vi er ikke der vi trenger å være. Det bør være nye runde lisenser, som skal komme raskt. ”
Det første sjømatbarometeret i 2017 fant at «bærekraft» ikke rangerte høyt som et tema for oppdrettere; I følge 2021-rapporten blir bærekraft nå sett på som en av de viktigste drivkreftene for vekst.
Waspbotton sa: «Jeg tror mange selskaper ser at forbrukerne nå er mer opptatt av bærekraft. Igjen er deres kunder, forbrukere, mer opptatt av det. Sjømat er mer klimavennlig enn noen annen mat. Det er viktig å holde spor. ”

READ  Tyskland, Danmark og Norge leverer artilleri til Kiev

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *