Qatar 2022: Norge nekter å boikotte fotball-VM | Fotballnyheter

Delegater på den ekstraordinære konferansen der Norges fotballforbund stemte på en bevegelse for å boikotte arrangementet.

Norges fotballforbund har nektet å boikotte verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, til tross for grasrotpresset på påstander om migrerende arbeidstaker i Gulfstaten.

På en ekstraordinær konferanse innkalt av Norges Fotballforbund (NFF) søndag stemte 368 delegater for resolusjonen om å avvise boikotten, mens 121 stemte for.

Før avstemningen sa Ole Christian Sandwick, en talsmann for Norsk supporterkoalisjon (NSA), at turneringen i Qatar var “dessverre som å spille på en kirkegård”, som ofte brukes av norske deltakere.

Norge har ikke kvalifisert seg for en stor internasjonal siden Euro 2000 og er for tiden fjerde i sitt VM-kvalifiserende lag.

Så mens kvalifisering kan virke som en oppoverbakkeoppgave, kan resultatet av avstemningen ha innvirkning på om Norge fortsetter å spille i kvalifiseringen.

En omfattende oversikt over T-skjorten som bæres av norske spillere under varmen fra mars 2021 ‘På og utenfor menneskerettighetsfeltet’ [Fran Santiago/Getty Images]

Boikottbevegelsen begynte i februar da Tromso IL Club talte.

– Vi kan ikke lenger lene oss tilbake og se på at folk dør i fotballens navn, sa førstedivisjonsklubben.

Tom Hockley, PR-offiser som ble fotballspiller i Tromso IL, sa til AFP: ”Det er ingen tvil om at dette verdensmesterskapet aldri burde blitt tildelt Qatar. Forholdene der er ekkelt og mange mennesker har mistet livet. ”

Qatars behandling av arbeidsinnvandrere og dens menneskerettighetsrekord har vakt oppmerksomhet siden konkurransens vertspris ble delt ut i 2010.

Landet sier at det har gjennomført en rekke arbeidsreformer før mega-arrangementet i november og desember neste år.

I august i fjor kunngjorde Qatar store endringer i sin arbeidsrett, inkludert et “ingen innvendingssertifikat” – som krever arbeidsgivers tillatelse til å bytte jobb. Tidligere i år ble den nye minstelønnsloven innført.

READ  Norge er klare til å undertegne Brexit-handelsavtalen med Storbritannia

I en meningsmåling som ble gitt ut av VG-avisen i forrige uke, støtter nesten halvparten av nordmenn (49 prosent) boikotten, mens bare 29 prosent er imot den.

NFF anså presset fra grasrotkampanjer og henviste saken til en ekstraordinær konferanse som på søndag samlet sine åtte-medlemmer eksekutivkomité og representanter fra 18 distrikter og hundrevis av profesjonelle klubber og amatører.

Diskusjonene dreide seg om funnene til et ekspertpanel, med unntak av to medlemmer som representerte fansen, som allerede hadde kommet ut mot boikotten.

I stedet for å boikotte, anbefalte panelet 26 tiltak for å konsolidere og ytterligere øke fordelene i Qatar.

Det norske landslaget hadde allerede motarbeidet forholdene i Qatar, men sluttet å kreve boikott.

Før de siste kampene hadde Borussia Dortmund-stjernen Earling Holland, kaptein Martin Odegard og teamet deres skjorter med slagord som “Menneskeklær på og utenfor banen”.

FIFA hevder at presentasjonen av Qatar med verdenscupen har åpnet døren til sosial fremgang.

“Vi vet at det fortsatt er arbeid å gjøre, men vi må erkjenne de betydelige fremskrittene som er gjort på så kort tid,” sa FIFA-president Gianni Infantino i mai.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *