Qatar 2022 World Cup: Norske spillere protesterer over verts menneskerettighetsrekord | Fotballnyheter

Det norske laget hadde på seg T-skjorter i forkant av onsdagens kvalifiseringskamp mot Gibraltar i anledning verdensmesterskapet i 2022 i Qatar og menneskerettighetsrekorden til vertene.

Mens han varmet opp for spillet hadde spilleren på seg skjorter med meldingen ‘Human Rights – On and Off the Pitch’.

En februar Verge-studie Det er avslørt at 6500 migrerende arbeidere har dødd i Qatar siden verdensmesterskapet ble tildelt, og at 37 dødsfall blant arbeidere har vært direkte knyttet til bygging av stadioner.

Det har vært diskusjoner om boikott av turneringen i Norge, med den norske klubben Tromso som leder anropene.2:04

Sjekk høydepunktene i Gruppe G-kvalifiseringen da Norge vant 3-0

Den norske treneren Stahl Solbagen sa før kampen: “Dette vil legge mer press på FIFA for å stille strengere krav, selv med tjenestemenn i Qatar.”

Kaptein Martin Odegard, som ble presset av ankelen under kampen, la til: “Mange (spillere) er interessert i det, de bryr seg om det, og jeg har ideen om at jeg vil gjøre noe for å bidra til en god innsats.”

Norges fotballforbund (NFF) har nedsatt en komité for å se på disse bekymringene denne uken, etter kunngjøringen fra det nederlandske fotballforbundet denne uken.

Gruppen har 14 medlemmer (seks kvinner, åtte menn) og “har en bred gruppe mennesker, både i og utenfor fotball, med forskjellige stemmer i diskusjonen og viktig faglig kompetanse i spørsmål som teamet trenger å evaluere,” NFF sier. .

Panelet vil undersøke “hva som må gjøres for å svare på menneskerettighetsbrudd i Qatar, inkludert å studere, evaluere og sette opp hvilke verktøy norsk fotball skal bruke i sitt svar.”

READ  Norsk offshore sikkerhet slår ut visum for fysisk fare

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *