Qatar-verdensmesterskap: Spillere fra Tyskland, Norge og Nederland uttrykker sine bekymringer for menneskerettigheter Fotballnyheter

Spillere fra Tyskland, Norge og Nederland har hatt på seg T-skjorter for å uttrykke bekymring for menneskerettighetene i Qatar før de kvalifiserende kampene.

En studie, publisert av The Guardian i forrige måned, rapporterte at minst 6500 migrerende arbeidere har dødd siden Qatar ble utnevnt til den valgte verten for verdensmesterskapet i 2022 for et tiår siden.

Før deres VM-kvalifiseringskamp Gruppe G mot Latvia hadde de nederlandske spillerne trøyer med ordene “Fotball støtter forandring”.0:32

Den nederlandske forsvarer Matthijs de Ligt sier at teamet hans vil følge andre europeiske nasjoner og protestere over menneskerettighetsrekorden i Qatar, som er vert for verdensmesterskapet i 2022.

Følg spillere fra Norge og Tyskland som stiller lignende posisjoner i sine egne VM-kvalifiseringskamper onsdag og torsdag.

Det tyske laget stilte opp i svarte trøyer, hver med et hvitt brev for å stave ut ‘Menneskerettigheter’ før 3-0-seieren mot Island i gruppe J, mens de norske spillerne hadde på seg trøyer som leste ‘Menneskerettigheter’ og ‘Respeto’ foran. av deres kamp mot Gibraltar i gruppe G onsdag.

På protesten sa den tyske midtbanespilleren Leon Goretzka, som scoret Tysklands åpningsmål: “Vi har verdensmesterskapet som kommer, og det vil bli diskusjoner om det. Vi ønsket å vise at vi ikke ignorerer det.

“Vi skrev brevene selv. Vi har stor rekkevidde, og vi kan bruke den til å være et eksempel på verdiene vi vil forsvare. Det var tydelig.”

Da tok Norge det et skritt videre i sin andre kvalifiseringskamp mot Tyrkia på lørdag, og viste den samme beskjeden, men denne gangen ba de om at flere lag skulle bli med dem.1:02

Norges spillere har respekt-trøyer før 2022-VM-kvalifiseringsåpningen mot Gibraltar i protest mot Qatars menneskerettighetsrekord

FIFAs disiplinærregel sier at spillere og forbund kan møte disiplinære tiltak i tilfeller der de bruker et sportsarrangement til ikke-sportslige demonstrasjoner, selv om det ikke er gjort noen tiltak så langt.

Qatar har vært under kontroll over lovene og forholdene for arbeidsinnvandrere for å bidra til å bygge infrastrukturen for turneringen, og FIFA-president Gianni Infantino hevdet i forrige uke at landet hadde gjort sosiale fremskritt da det ble vert for verdensmesterskapet.

En representant for Qatar-verdensmesterskapsarrangørene sa i forrige uke at “de hadde alltid vært gjennomsiktige om helsen og sikkerheten til arbeidere.”

”Siden byggingen (av stadioner) startet i 2014, har det vært tre arbeidsrelaterte dødsfall og 35 ikke-arbeidsrelaterte dødsfall,” la representanten til.

“SC har undersøkt hver sak og har lært leksjoner for å unngå gjentakelse i fremtiden.”1:30

Gareth Southgate sier at fotballforbundet samarbeider med Amnesty International om bekymringer for Qatar-verdensmesterskapet i 2022

Southgate: FA og Amnesty International fortsetter i samtaler

Englands trener Gareth Southgate sier at samtalene mellom FA og Amnesty International fortsetter etter at organisasjonen skrev til Englands styrende organ i fjor og oppfordret dem til å presse FIFA om situasjonen.

“Når det gjelder situasjonen i Qatar, jobber FA tett med Amnesty International og vil også snakke med Qatar,” sa Southgate.

“Jeg forstår at Amnesty ikke vil at turneringen skal bli utsatt eller flyttet. De vil jobbe og fremheve problemer som kan forbedres.

“Så det er viktig at vi samarbeider med slike organisasjoner.”

25. mars 2021, Nordrhein-Westfalen, Duisburg: Fotball: Europa-VM-kvalifisering, Tyskland mot Island, Gruppespill, Gruppe J, 1. kampdag på Schauinsland-Reisen-Arena.  Spillerne i det tyske laget forener seg og danner bokstavene "Menneskerettigheter".
Bilde:
Spillerne fra Tyskland gjorde et offentlig show med støtte til arbeidsinnvandrere i Qatar før de vant over Island.

Kimmich: Qatar-VM-boikott sier ’10 år for sent’

Til tross for bekymringer rundt Qatar, mener den tyske midtbanespilleren Joshua Kimmich at kallene til å boikotte verdensmesterskapet i 2022 har kommet “10 år for sent.”

Det tyske fotballforbundet (DFB) har allerede sagt at de er imot å boikotte verdensmesterskapet, men vil støtte landslagets protest.

“Jeg tror vi var ti år for sent med å boikotte verdensmesterskapet,” sa Kimmich. “Det ble ikke tildelt i år, men for et par år siden. Man burde ha tenkt på å boikotte den gangen.1:18

Roberto Martínez sier at boikotting av Qatar-verdensmesterskapet ikke er den rette handlingen for å støtte arbeidsinnvandrere, og føler at fotballens kraft kan brukes til å få til endringer.

”Som fotballspillere har vi et visst ansvar for å snakke om ting. Om dette emnet prøvde vi en veldig spontan t-skjorte-aktivitet.

“I fotball har du muligheten til å påpeke ting, og vi må fortsette å gjøre det og bruke annonseringen vår til å øke bevisstheten om ting.

“Men det handler ikke bare om oss fotballspillere … vi må samarbeide.

Tidligere sa Belgias trener Roberto Martinez at det ville være en feil for lag å boikotte verdensmesterskapet i kjølvannet av spillerprotester.

READ  Spill sjakk med kamerautstyr i denne norske kamerabutikken

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *