Rangers mot Celtic: Viktige spørsmål for det gamle selskapets Scottish Cup-oppgjør

Plassering: Ibrax Stadium, Glasgow Dato: Søndag 18. april Tid: 15:00 B.S.T.
Sikkerhet: SportSound Live Radio-dekning og tekstkommentarer på BBC Sports Website & App

Må gi noe. Rangers har hatt en perfekt hjemmekamp denne sesongen, mens Celtic er i den skotske cup-serien som lager historie.

Glasgow-paret, deres første skotske cupmengde på fem år, vil være den eneste som skiller seg ut etter å ha møtt søndag ettermiddag.

En kvartfinalekamp mot St. Johnstone venter på etterlengtede uavgjortvinnere.

BBC utforsker viktige talepunkter for det fjerde gamle bedriftsderbyet i den skotske sesongen.

Kan Celtic armbånd auksjoneres bort?

I en tid med sjokkerende dominans til slutt denne sesongen begynner Celtic, som har samlet 12 påfølgende trofeer – fire ganger tredoblet det enestående – med sjansen til å avslutte en kampanje med tomhånd for første gang siden 2010.

Serietittelen – Celtic eiendom de siste ni årene – gikk til Rangers. Hvis den skotske cupen også taper for sine største rivaler, vil det markere den ultimate ydmykelsen av en katastrofal kampanje.

Barclays Club søker frelse i en kamp der de har vunnet 21 bånd på rad og hevdet trofeet fire ganger på rad. Siden turneringen startet i 1873 har ingen klubb vunnet den mer enn tre ganger.

Hvem var det siste laget som slo Celtic i den skotske cupen? Rangers, i en klassisk semifinale i april 2016. Rivalene delte fire mål før Ibrax-laget ble bøtelagt i et begrenset resultat som avslørte ankomsten av Brendan Rodgers.

Denne gangen har Celtic en midlertidig sjef, John F. Kennedy, og en legendarisk kaptein Scott Brown, som maksimalt har åtte kamper på slutten av sin 14-årige periode i klubben i sommer. Å presentere Brown med sitt syvende skotske trofé sender følelsesmessig keltisk deres visjon om å sende.

Er Kennedy en konkurrent?

Celtic-fans har Eddie Howe som manager, men vil de finne en løsning for Kennedy?

Etter å ha fylt tomrommet etter Neil Lennons avgang i syv og en halv uke nå som vaktmester, har han ført til stabilitet og organisering.

Lennon hadde hyppige defensive nederlag de siste månedene, og fikk bare inn ett mål – i en 1-1 liga uavgjort med Rangers i forrige måned – i Kennedys fem ubeseirede kamper.

Angrepet var mer flytende, og den keltiske ytelsen forbedret seg gradvis og vant 1-0 mot Aberdeen og en målløs remis mot Dundee United, noe som resulterte i tittelen til Rangers.

Kennedys side slo Livingston 6-0 forrige helg, og bekreftet deres overgang til Ibrax i kjølvannet av sesongens største innenlandsseier.

Tidligere Bournemouth-sjef Howe blir hengt av Celtic etter forhandlinger, og blant en potensiell mangel på alternative gevinster hos Ibrax – som senere beholdt trofeet – vil styrke Kennedys sak om å være på kontoret utover sommeren.

Den harde sannheten er at fans fortsatt vil være mye mer optimistiske. Kennedy, som tjente i Lennons stab, blir stigmatisert av fagforeningen. Han er ikke Marquee-navnet som supporterne vil ha. Bare ved å vinne pokalen kan han prøve å endre tankegangen.

John Kennedy (til høyre) konkurrerer med Rangers Steven Gerrard om en skotsk Cup kvartfinaleplass

Kan ikke Rangers vinne hjemme?

Hvis søndag kommer til å generere tall for hjemmet, bør Celtic være bekymret. Veldig bekymret.

Rangers har sett alle som kom til Ibrax i innenlandsk fotball denne sesongen med store vanskeligheter. Sytten ligaseier og Cove Rangers-lagets Scottish Cup, som de har vunnet på 18 kamper, hvor de scoret 53 mål og sluppet inn fire.

Da Celtic allerede var utvist og falt 1-0 i nyttårsderbyet, utelukket et unødvendig rødt kort for Nira Pitton sjansene sine.

Faktisk er Steven Gerrards lag bare fire kamper unna en ubeseiret seriekampanje, med sitt eneste nederlag mot et skotsk lag denne sesongen som kommer i ligapokalen i St. Mirren.

For å nå de åtte siste skotske cupene, må de overvinne historiens vekt. I de fem foregående forsøkene har Ibrax aldri slått Celtic på dette stadiet av turneringen.

Er det mulig å gjenvinne Gerrards sideintensitet?

Etter å ha glanset over Celtic 10 i en serie tittelforsøk, tar en Angkor Rangers sikte på å spre fem av sine rivaler i en rekke trofé.

Gerrard viste seg å være Premier League-paraden for menn, med 20 poeng klare og seks kamper igjen da de ble kronet som mestere i forrige måned.

Forståelig – og nesten uunngåelig – har alvorlighetsgraden deres sunket siden klubbens første topptittel ble bevart på et tiår.

Da Rangers sendte St. Mirren 3-0 6. mars – tittelen ble avgjort i helgen – var det Gerrards 15. seier på 17 kamper uten tap i alle konkurranser.

Med uavgjort og hjemmetap mot Slavia Brock i Europa League i de siste 16 kampene har de ikke klart å vinne noe i de neste tre kampene, som ble fulgt av en gammel institusjonell dødvann på Celtic Park.

Forrige helg slo de Hibernian 2-1 og vant et trofé mot Goa. Det satte dem godt for den gamle bedriftskrigen, men det var ikke Rangers på topp.

Etter Hippies ‘trøst av uavgjort 4-1 i forrige måned, betyr Hips’ andre halvdel streik at Rangers har sluppet inn tre Premier League-mål hjemme, hvorav to har kommet i de tre siste Ibrax-kampene.

Rangers toppet Celtic denne sesongen, vant to og tegnet ett av sine tre seriemøter.

Kan de tilkalle skjemaet som nektet et skudd mot det keltiske målet i oktober? Rangers ‘2-0-seier på Celtic Park den dagen ga tonen for deres overlegenhet i Premier League, og det var prestasjonen som trengs for å sikre fremgang.

Hvem kan bestemme det?

Rangers Alfredo Morelos er ikke lenger tynget av bekymringene til en gammel måltørke. Colombias derbyutligning i forrige måned var hans første mål i hans 13. kamp mot Celtic.

Morelos spiller på kanten og får aldri oppmerksomhet på Derby Day fordi hans to røde kort i dette flammende orgelet vitner. Han har med seg en fysisk og sterk angrepstrussel som keltikken må dempe.

I tillegg til hjemmeamulett Ryan Kent. Kantspilleren har hatt en karrieresesong med 12 mål og 13 assists, og trives med den gamle bedriftens anledning.

De keltiske håpet om å beseire sine beste rivaler ble ofte skuldret av Otson Edward. Franskmannen vil igjen være midtpunktet for angrepet for publikum, men belastningen hans reduseres til den gjenopplivede Mohamed Elyonoussi, lagets mest spektakulære siste artist.

Kennedy avslørte at det er brukt tid og krefter på å reparere den knuste tilliten til det norske perspektivet de siste ukene, og resultatene er imponerende.

Den norske landskampen, som lånte 16 16 meter fra Southampton, doblet sitt mål for sesongen mot Livingston sist lørdag til 18, og hans allsidighet er vanskelig å kontrollere.

Han er en 10, og som spiss stoppet han på vingen og har vist seg å være talentfull i hver eneste en. Etter å ha nådd sitt første gamle bedriftsmål i forrige måned, er Eleona oussi en person med en skjebne til dags dato Celtic.

READ  Cristiano Ronaldo dobler Juventus tittelforsøk mot Croton - European Round-up | Fotballnyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *