Reallønnen for belgiske arbeidere falt med litt over 2 % i 2022, som i 2021


I følge onsdagens utgivelse fra La Libre Belgique er utsiktene for 2023 mer optimistiske fordi BNB forventer at reallønningene vil stige med 3 %, med indeksarbeid utsatt for noen få kategorier arbeidere.

«En automatisk lønnsøkning beskytter familiens kjøpekraft, men for mer enn én av tre arbeidere (37,6%) skjer denne indikatoren bare én gang i året,» leser vi i avisen, som siterer en nasjonalbankundersøkelse.

Energiprissjokket påvirker (i hvert fall midlertidig) kjøpekraften til husholdningene, som er bedre beskyttet enn i andre land, kommenterer BNB.

Husholdninger «står overfor betydelig usikkerhet», som eksemplifiseres «ved at forbrukertillitsindeksen faller under det historiske gjennomsnittsnivået», noterer banken. Dette gjenspeiles også i «forbruk som midlertidig dempes av den langsomme nedgangen i kjøpekraft (som er bedre beskyttet enn andre land), men som er bærekraftig av den lave spareraten og kalibreringsmekanismen for lønn og sosiale godtgjørelser (kompenserer, men med forsinkelser) )», fortsetter vi å lese i La libre.

READ  Vær forsiktig hvis du kjøper denne isen, den er trukket fra salg!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *