Redning av nederlandsk skip fra Norge utsatt en dag

HELSINKI (AP) – Dårlige værforhold har utsatt arbeidet med å redde et nederlandsk frakteskip som har drevet utenfor kysten av Norge i to dager etter at mannskapet ble evakuert, sa norske sjøfartsmyndigheter onsdag.

Norske og nederlandske bergingseksperter forventes å prøve igjen torsdag.

“Liv og helse er alltid førsteprioritet under en hendelse som denne, og det må være trygt å utføre redning,” sa Hans Petter Mortensholm, nøddirektør for Kystverket.

Været i regionen har forbedret seg noe, og skipet var ikke lenger i umiddelbar fare for å kantre, selv om det ble vippet i en vinkel på 40 til 50 grader, sa norske tjenestemenn.

Imidlertid bærer bølgene det sakte mot land, og det er en risiko for at det vil gå på grunn senere på onsdag. Skipet har betydelige mengder diesel og drivstoff i tankene, noe som kan forårsake en miljøkatastrofe hvis det søles i sjøen.

Eemslift Hendrika, et Nederland-registrert spesialskip designet for å frakte båter på dekk, driver i et område der Nordsjøen og Norskehavet møtes, omtrent 40-50 kilometer (25-31 miles) fra kysten og byen av Alesund.

12-personersbesetningen ble evakuert til land med helikopter etter at skipet sendte ut et nødanrop etter et strømbrudd til hovedmotoren offshore mandag kveld.

Det norske nyhetsbyrået NTB sa at fire nederlandske redningseksperter under en bergingsplan vil bli senket ned i Eemslift Hendrika med helikopter, hvorpå festetau vil bli festet for å sikre skipet til to ventende slepebåter.

Et stort skip ombord på dekket til den 6 år gamle Eemslift Hendrika falt tirsdag av skipet i grov sjø, og hjalp til med å stabilisere skipet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *