Redning av nederlandsk skip fra Norge utsatt en dag

Dårlige værforhold har utsatt arbeidet med å redde et nederlandsk frakteskip som har drevet utenfor kysten av Norge i to dager etter at mannskapet ble evakuert, sa norske sjøfartsmyndigheter onsdag.

Norske og nederlandske bergingseksperter forventes å prøve igjen torsdag.

“Liv og helse er alltid førsteprioritet under en hendelse som denne, og det må være trygt å utføre redning,” sa Hans Petter Mortensholm, nøddirektør for Kystverket.

Været i regionen har forbedret seg noe, og skipet var ikke lenger i umiddelbar fare for å kantre, selv om det ble vippet i en vinkel på 40 til 50 grader, sa norske tjenestemenn. Imidlertid bærer bølgene det sakte mot land, og det er en risiko for at det vil gå på grunn senere på onsdag. Skipet har betydelige mengder diesel og drivstoff i tankene, noe som kan forårsake en miljøkatastrofe hvis det søles i sjøen.

Eemslift Hendrika, et nederlandsk registrert spesialskip designet for å frakte skip på dekk, driver i et område der Nordsjøen og Norskehavet møtes, omtrent 40-50 kilometer (25-31 miles) fra kysten og byen av Alesund. 12-personersmannskapet ble evakuert til land med helikopter etter at skipet sendte ut et nødanrop etter et strømbrudd til hovedmotoren offshore mandag kveld.

Det norske nyhetsbyrået NTB sa at under en bergingsplan ville fire nederlandske redningseksperter bli senket ned i Eemslift Hendrika med helikopter, hvorpå festetau ville bli festet for å sikre skipet til to ventende slepebåter.

Et stort skip ombord på dekket til den 6 år gamle Eemslift Hendrika falt av skipet på åpent hav på tirsdag og hjalp til med å stabilisere skipet.

(Denne historien er ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og genereres automatisk fra en syndikert feed.)

READ  Opplyst DNA fra Pleistocene Era Mammoth Lineages | McDonnell Boehnen Hulbert & Berghoff LLP

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *