Regjerer mer sannsynlig republikanere på hjelp etter Lobal-konsesjon Joe Biden

Republikanske senatorer tilbød et lopal-tilbud søndag Biden-administrasjonen I en ny hjelpepakke for koronavirus vil Det hvite hus øke sjansene for å finansiere forslaget om å ekskludere republikanere.

En gruppe på 10 republikanske senatorer ledet av Susan Collins fra Maine Joe Biden En skisse av en total nødplan på $ 600 milliarder dollar – mindre enn en tredjedel av den 9 1,9 ton stimuluspakken som Biden Group har samlet de siste dagene.

Gapet mellom de to tallene førte til at noen observatører spurte om republikanerne virkelig prøvde å komme til enighet – eller i stedet la grunnlaget for fremtidige påstander om at Biden ikke aktivt fulgte løftene sine om å samarbeide med republikanerne.

Da han ble spurt om det nye republikanske tilbudet på NBC-nyhetsprogrammet Meet the Press, sa National Economic Council Director Brian Dees Biden var «åpen for ideer», men ville ikke stoppe.

«Det han ikke går på akkord med er behovet for å bevege seg med fart i en omfattende tilnærming her,» sa Dees.

“Vi har en viral krise; Vi har en økonomisk krise. Vi må få skuddene i folks hender. Vi må åpne skolene igjen slik at foreldrene kan gå tilbake til jobb. Vi må gi direkte lettelse til familier og bedrifter over hele landet som virkelig sliter her. ”

Ohio Senator Rob Portman, som har undertegnet den republikanske konsesjonen, har kunngjort sin pensjon. Sa CNNs prislapp på $ 1,9 tonn var «veldig høy på tidspunktet for enestående underskudd og gjeld».

Men Montanas moderat demokratiske senator John Tester sa at de to krisene av epidemi og rekordløs arbeidsledighet krevde avgjørende handling. «Selv om det er en båtlast på 1,9 dollar, tror jeg ikke det er for mye penger,» sa Tester til CNN. «Jeg tror dette ikke er på tide å sulte økonomien.»

READ  Google Maps introduserer to nye funksjoner

Amerika er det Overgått 26m bekreftet statssaker og 440 000 dødsfall. Arbeidsledighetsforsikringskrav toppet 1 million-markeringen i forrige uke, med 30 millioner amerikanere rapportert om å lide av matmangel.

Biden, som forventer et brudd med Donald Trumps mangeårige lockout-bias, har prioritert det for sitt tidlige presidentskap å jobbe med republikanerne.

Men hans rådgivere har antydet at hastighet er viktig, og at republikanerne vil bruke et parlamentarisk tiltak kjent som budsjettavstemming for å finansiere regjeringshjelpsregningen hvis ingen kommer ombord.

Med 50-manns flertall i det amerikanske senatet ved avstemning av visepresident Kamala Harris, kan demokrater bære hjelpepakken alene – hvis de kan inngå en avtale som ikke mister sentrister som West Virginia Senator Joe Munch.

«Det er en unik krise,» sa Tees til CNN. «Det er en unik helsekrise, en unik økonomisk krise, og den oppfordrer oss alle til å handle sammen med den hastigheten som en omfattende respons er nødvendig.»

Biden-programmet krever 4400 kvoter for enkeltpersoner, avanserte dagpenger, en minimumslønn på $ 15, muligheten til trygt å gjenåpne skoler og betale for vaksinedistribusjon og administrasjon.

Republikanerne påpekte at kongressen allerede hadde satt av t 4tn til koronavirusavlastning i fjor, og at de 900 milliarder dollar som ble tildelt i forrige måned ikke hadde blitt brukt.

Portman sa at planen om å betale 4400 til enkeltpersoner i Biden-planen burde kontrolleres når det gjelder inntekt. Mansin takket ja til forslaget og sa at familier som tjener mellom $ 250 000 og $ 300 000 ikke skal være kvalifiserte.

Da senatoren reagerte negativt på Harris overraskende opptreden på en lokal TV-stasjon i West Virginia, ble viktigheten av å holde Manchin om bord understreket. Flyttingen ble mottatt som et ondskapsfullt forsøk på å legge press på Manjin.

READ  Direkte - Krig i Ukraina 30. januar 2023: USA og Tyskland vil ikke sende F-16 til Q, Emmanuel Macron er fortsatt åpen i spørsmålet

«Jeg så det, jeg kunne ikke tro det,» sa en av Munchins Lokal nyhetsvideo. “Ingen ringte meg. Vi skal prøve å finne en toveis vei fremover, men vi må samarbeide. Det er ikke en måte å samarbeide på. ”

I et brev til Biden siterte de fleste moderate republikanerne sin oppfordring i sin innledende tale for topartssolidaritet, og sa: «Vi ønsker muligheten til å samarbeide med deg.»

«Vi håper at Kongressen snart vil godkjenne denne planen med støtte fra begge partier,» heter det i brevet.

Det republikanske forslaget reflekterte noen av bestemmelsene i Fiden-planen, nemlig 160 milliarder dollar i nye utgifter til vaksiner, testing, behandling og personlig verneutstyr. Republikanerne sa at de ville gi mer informasjon mandag.

Men demokrater er ikke forberedt på å vente for lenge på å høre den republikanske tonehøyde. Senator Bernie Sanders, den påtroppende styrelederen i budsjettkomiteen, sa til ABC News «denne ukens show: «Vi må handle, vi må handle nå.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *