Regjeringen i Singapore fornyer Maritime Investigation Memorandum of Understanding with Norway

SMS Chee Hong Tat kunngjorde flere maritime digitaliserings- og innovasjonsinitiativer, samt sterk støtte til oppstart som jobber i den maritime sektoren på den 5. Singapore Maritime Technology Conference.

20. april 2021 kunngjorde Singapore Maritime and Port Authority (MPA) en plan for å øke maritime oppstart for å utforske digitale løsninger, som følger:

En ny tilskuddsordning fra Maritime Innovation and Technology Fund (MINT) vil gi Singapores startende selskaper innen maritim teknologi et forsprang på å utvikle skalerbare løsninger. I tillegg vil Maritime and Port Authority of Singapore (MPA) drive bredere adopsjon av digitaliseringsinitiativer fra industrien, for eksempel elektroniske fraktbrev (eBL) og elektronisk drivstoffleveringsbrev (eBDN) for å øke sektorens produktivitet. Disse ble kunngjort av Chee Hong Tat, utenriksminister og transportminister, på den femte Singapore Maritime Technology Conference (SMTC). SMTC er en av nøkkelhendelsene organisert i Singapore Maritime Week 2021.

MPA kunngjorde også at de vil utvide sitt memorandum of Understanding med Norges forskningsråd (RCN) for en åttende periode. I henhold til vilkårene i memorandum of Understanding vil RCN og MPA i fellesskap støtte forskning innen maritim digitalisering og bærekraftig transport og vil organisere den internasjonale konferansen om maritim havnutvikling og teknologi. Denne forståelsesavtalen vil oppmuntre Singapore og norske maritime forskningsinstitutter til å utvikle partnerskap med maritime teknologiselskaper i begge land og utvikle nye evner.

MPA og Norges forskningsråd har et langvarig forhold og har utvidet sitt MoU for en åttende periode. Begge organisasjonene vil støtte forskning innen maritim digitalisering og bærekraftig transport og vil organisere den internasjonale konferansen om maritim havnutvikling og teknologi. Med på anledningen var HE Anita Nergaard, norsk ambassadør i Singapore og Per Christer Lund, vitenskaps- og teknologirådgiver, Innovasjon Norge, som representerer RCN.

Som en del av åpningen av SMTC diskuterte et panel Singapores visjon for digital transformasjon, moderert av fru Quah Ley Hoon, administrerende direktør for MPA.

Den femte SMTC inneholdt nesten 1000 toppledere og toppledere fra den maritime industrien, FoU- og teknologisamfunnet, oppstartsøkosystemet, og ventet at risikokapitalister deltar i den tre dager lange konferansen både personlig og online.

READ  England mot Nord-Irland: 'Hvis vi gjemmer oss, men lærer av det, blir jeg lykkelige' - Shiels, leder av NI

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *