Regjeringer advarer mot millioner i fare for sult uten nødhjelp | Global utvikling

Verdensledere står overfor oppfordringer til å iverksette umiddelbare tiltak for å forhindre opptrapping av koronavirusepidemien og de mange hungersnødene forårsaket av konflikter, klimakrise og ulikhet.

På tirsdag oppfordret hundrevis av grupper som kjemper mot ulikhet regjeringer til å svare på økende sult på grunn av den “alvorlige matusikkerhetssituasjonen” rundt om i verden.

EN Åpent brev Å støtte FN etterlyser tiltak for å få slutt på sult i 2021De sa at millioner av mennesker sto overfor sult, og det var presserende behov for milliarder av pounds investeringer.

Organisasjoner inkludert International Voluntary Agency Council og World Food Program (WFP) sa: “De kombinerte effektene av konflikt, klimaendringer og ulikhet, kombinert med Covit-19-krisen, har ført til alvorlig matusikkerhet over hele verden. . Behov kan ikke oppfylles allerede, og nå vil vi sannsynligvis møte mange hungersnød hvis vi ikke svarer. ”

Tidligere i år, WFP og FNs mat- og jordbruksorganisasjon Advart Opptil 270 millioner mennesker har høy risiko for ikke å ha nok mat eller bli sultne.

Mer enn 34 millioner mennesker var på randen av sult, sa de, noe som kan føre til sult uten umiddelbar handling. I mellomtiden, i Jemen, Sør-Sudan og Burkina Faso, 155.000 mennesker lever allerede i sult eller områder som er utsatt for sult.

Minst 0,5 5,5 milliarder (95 3,95 milliarder) er nødvendig for mat og landbruksassistanse for å avverge sult, mens det er behov for millioner for å gi sanitær, rent vann og andre viktige tjenester.

Finansieringen har imidlertid gått ned og grupper har advart om at det ikke vil være nok. De sa at regjeringer burde ta grep for å få slutt på konflikten og sikre humanitær tilgang.

“Situasjonen krever hastetiltak, i en grad vi rett og slett ikke ser,” sa gruppene. “Hvis det ikke blir gjort noe, vil liv gå tapt. Det påhviler statene å løse dette. ”

Brevet kommer et år etter at WFP-direktør David Beasley advarte om at verden sto overfor en “bibelsk andel” hungersnød forårsaket av koronavirusepidemien.

“Vi snakket ikke om å legge oss sultne,” sa han Fortalte Guardian i et intervju På den tiden. “Vi snakker om ekstreme forhold, nødsituasjoner – folk marsjerer virkelig til randen av sult. Hvis vi ikke får mat til folket, vil folk dø.”

Gruppene sa at statene må ta tak i den økende ulikheten og ta de nødvendige politiske tiltakene for å forhindre konflikt, som er en sentral driver for sult og en hindring for å møte behovene. “Det er nødvendig å heve våre kollektive stemmer for å beskytte denne saken verdig internasjonal oppmerksomhet før det er for sent,” la de til.

READ  Hilarious, Simple, Precious Simple: The Big Boat Stuck in the Suez Canal The Story We Need | Ben Jenkins | Utenriksnyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *