Rengjør, optimaliser og tilpass Windows

Det finnes dusinvis av verktøy for å rense, tilpasse og optimalisere Windows. Men Optimizer skiller seg klart ut. Dette gratis og åpen kildekodeverktøyet er kompatibelt med Windows 10 og Windows 11, og presenterer seg som et ekte sett med verktøy, spesielt komplett og ganske enkelt å bruke. Ta en nærmere titt: den lar deg kvitte deg med forhåndsinstallert systemprogramvare på PC-en du aldri bruker (den berømte bloatware), deaktivere funksjoner som er like ubrukelige, administrere automatiske oppstarter av applikasjoner ved oppstart, rydde opp i store filer , for å sjekke at DNS fungerer som det skal, for å kjenne komponentene til PC-en din, for å tilpasse kontekstmenyen eller til og med raskt installere grunnleggende og nyttige applikasjoner og programvare. Et hendig alt-i-ett-verktøy som samler alle de essensielle innstillingene i ett enkelt grensesnitt, for å ha i hjørnet av datamaskinen, eller til og med på en USB-nøkkel, siden den ikke trenger å være permanent installert.

Fjern forhåndsinstallert programvare

Dette er en av de sterke sidene med denne gratis programvaren: fjerning av bloatware, den forhåndsinstallerte programvaren som ikke er til nytte for deg og noen ganger er vanskelig å fjerne.

Start Optimizer og velg fransk som hovedspråk. Programvarevinduet har flere faner. Som standard er den første som vises Universal. Den inkluderer ulike innstillinger for å deaktivere telemetrifunksjoner (innsamling av data for å analysere bruken av PC-en din eller bestemt programvare) samt andre funksjoner som faks, utskriftstjeneste, mediespillerdeling, etc. Ved å holde musepekeren over de foreslåtte endringene, kan du lære om deres nytte og derfor om du skal bruke innstillingen eller ikke.

READ  Hva er klokka på månen?

Klikk først på fanen UWP Apps (for Universal Windows Platform). Det er her du finner listen over applikasjoner som PC-produsenten har installert fra begynnelsen med systemet ditt, men også applikasjoner og programvare installert av Microsoft. Kryss av i boksene ved siden av varene du vil skille deg ut med. Vær forsiktig, hvis du er i tvil, ikke fjern programvaren. Det kan være et verktøy levert av produsenten av maskinen som kan være nyttig for deg (for eksempel for å oppdatere komponenter). Når du har gjort ditt valg, klikker du på Avinstaller-knappen.

Deaktiver Windows-funksjoner

Windows har mange funksjoner som er vanskelige å enkelt deaktivere selv når du ikke trenger dem. Optimizer tar seg av det for deg.

Klikk på fanen Windows 11. Verktøyet tilbyr nå å deaktivere eller til og med avinstallere visse funksjoner som OneDrive, Xbox Live, skyutklippstavlen (den elektroniske utklippstavlen), eller til og med Cortana, Microsofts virtuelle assistent. Kryss av i boksene for elementene du anser som unødvendige. For detaljer om hver av disse funksjonene, hold musepekeren over navnet.

Vær oppmerksom på at aktivering eller deaktivering av visse funksjoner noen ganger er umiddelbart synlig. Dette er tilfellet for elementer plassert nederst i vinduet (justering til venstre på oppgavelinjen, deaktivering av chat osv.).

Rengjør Windows og nettlesere

Optimizer tilbyr noen ganske grunnleggende rengjøringsfunksjoner, men det vil spare deg for å måtte grave gjennom Windows og nettlesermenyene for å gjøre det.

Klikk på fanen Cleaner. Optimizer tilbyr deg å fjerne midlertidige Windows-filer, samt feilrapporter og feilsøkingsinformasjon (minidump). Du kan også rense Chrome-, Firefox-, Edge- og Brave-nettleserne dine ved å slette informasjonskapsler, historier, bufrede filer osv. Klikk på Velg alle nederst til venstre i vinduet, og klikk deretter på Analyser. Programvaren viser deretter alle elementene du kan kvitte deg med og presenterer diskplassen som er oppnådd ved den operasjonen. Hvis du er i orden med det, klikker du Fjern.

READ  Musikk, gjenoppliving - Brooklyn Rail

Legg til funksjoner i kontekstmenyen

Synes du Windows-kontekstmenyen er ganske dårlig? Optimizer kan tillate deg å legge til snarveier slik du vil.

Klikk på Integrator-fanen. Klikk på Forberedte menyer nederst i vinduet. Optimizer kommer med noen ferdige snarveier for å legge til kontekstmenyen. Aktiver de ønskede bryterne.

Men du kan også legge til det du trenger. Klikk på Legg til/Rediger nederst i vinduet. Bruk deretter rullegardinmenyene til å velge å legge til et program, en mappe, en lenke, en fil eller hvorfor ikke en kommando. Du kan til og med angi plasseringen av elementet for å legge det til i hurtigmenyen. Når du er ferdig, klikker du på Legg til/Rediger-knappen.

Optimizer inneholder fortsatt mange funksjoner som du kan oppdage i de andre fanene. Inkludert å legge til manglende apper eller programvare fra fanen Felles apper, eller maskinens fulle ID (i Maskinvare-fanen).

Kilder: nyhetsrom og nett

Det finnes dusinvis av verktøy for å rense, tilpasse og optimalisere Windows. Men Optimizer skiller seg klart ut. Dette gratis og åpen kildekodeverktøyet er kompatibelt med Windows 10 og Windows 11, og presenterer seg som et ekte sett med verktøy, spesielt komplett og ganske enkelt å bruke. Ta en nærmere titt: den lar deg kvitte systemet med…

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *