Restarten av et flytende gassanlegg ble noe forsinket

Det norske energiselskapet Equinor kunngjorde mandag gjenopptakelsen av anlegget for flytende naturgass (LNG) på Hammerfest, som vil tillate Norge å øke energiforsyningen, en uke for sent. Området, som frigjorde seg fra gassrørledningene ved å gjøre gassen flytende og gjorde det mulig for distribusjon med båt, ble ødelagt av en katastrofal brann i september 2020 og skulle gjenoppta sin drift 17. mai.

Forsinket flere ganger, vil gjenopptakelsen tillate Norge å øke sine gassforsyninger til Europa, noe som avslutter landets avhengighet av Russland fra okkupasjonen av Ukraina. Det norske anlegget produserer 4,65 millioner tonn LNG per år, ifølge Equinor. I en uttalelse utstedt på mandag sa panelet at det hadde «oppdaget» det.Mindre feilI en kompressor kreves reparasjon før omstart.

Hammerfest-anlegget eies av Equinor, anleggsoperatøren, som eier 36,79 % og det norske offentlige selskapet Petoro (30 %), det franske konsernet TotalEnergies (18,40 %), britiske Neptune Energy (12 %) og det tyske Windsorld Tea ( 2,81 %).

READ  Djokovic kommune går fra gult til rødt etter nye epidemier - NRK Innlandet - Lokale nyheter, TV & Radio

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *