Rettighetsgruppe kalte Israel et udemokratisk rasistisk regime | Israel

Israel er ikke et demokrati, men et «rasistisk regime» som håndhever jødisk dominans over alle landene det kontrollerer, anklager en ledende borgerrettighetsgruppe i en kontroversiell artikkel.

«En organisasjonspolitikk er den bredeste basen for israelsk politikk: en gruppe – jøder – en annen gruppe – som fremmer og viderefører palestinsk dominans,» sa P’Telem, en organisasjon som dokumenterer brudd på menneskerettighetene.

Ohat Jemmet, talsmann for den britiske ambassaden i Israel, avviste rapporten som «et propagandaverktøy». Han la til: «Israel avviser de såkalte falske påstandene fordi de ikke er basert på virkeligheten, men fra et forvrengt ideologisk synspunkt.»

P. Salem sa at han avviste den hegemoniske antagelsen om at Israel driver to separate regimer på en gang – et demokrati innenfor dets suverenitet samtidig som det opprettholdt et halvt århundre med militær kontroll over de okkuperte områdene til palestinerne.

«Israel er ikke et demokrati med en midlertidig okkupasjon,» sa Hagai L-Ad, organets administrerende direktør. «Dette er et regime fra Jordan-elven til Middelhavet. Vi må se på hele bildet og se hva det er: rasisme.»

Disse områdene inkluderer Vestbredden og Øst-Jerusalem, som Israel erobret fra jordanske styrker i krigen i 1967, og Gazastripen, som ble tatt fra Egypt under den samme konflikten, og hvor dets militære forble til 2005.

Skiftet mot rasistiske påstander er en del av en aktivistledet bevegelse Israelske anneksjonstrusler De viser at aggresjon er permanent og nylig Lover som gir ytterligere politiske rettigheter til jøder over arabere.

En annen israelsk rettighetsgruppe, Yash Dinh, Avgitt juridisk mening Den hevdet at rasisme ble begått på Vestbredden i fjor sommer.

READ  Ny grense for spam? Nå kan til og med salat sende e-post | Grønnsaker

Imidlertid heter det i P’Selims rapport videre at Israel har opprettet en organisasjon i alle territorier der jødiske borgere har fulle rettigheter. I mellomtiden er palestinerne delt inn i fire nivåer på forskjellige nivåer, avhengig av hvor de bor, men alltid under den jødiske befolkningen.

I det minste styres omtrent 2 millioner palestinere i den dypt fattige Gazastripen av den militante gruppen Hamas, men rapporten sier at Israels beleiring av en politikk gir den «effektiv kontroll».

Over dem ligger rundt 2,7 millioner palestinske «borgere» på Vestbredden, som bor i «dusinvis av fordrevne bosetninger, under streng militærstyring og uten politiske rettigheter.»

I henhold til avtalene som ble undertegnet på 1990-tallet, har palestinerne på Vestbredden begrenset suverenitet, selv om den palestinske myndigheten «fremdeles er underlagt Israel, og dens begrensede makter bare kan utøves med Israels samtykke,» sa P’selm.

Ved siden av rekkene sine er det rundt 350 000 palestinere som bor i Øst-Jerusalem. Israel har gitt statsborgerne til disse innbyggerne, selv om mange i prinsippet har nektet og de som prøver. Prosessen har høy avvisningsgrad.

På det høyeste nivået av B’Tselem er israelske palestinske statsborgere, også kjent som arabisk-israelere, som er fulle borgere og en femtedel av israelerne. Imidlertid sa P. Salem at de ble plassert under jødiske borgere Landdiskriminering, Innvandringslover gunstige for jøder, Og en Lov som gir det jødiske folket ytterligere politiske rettigheter.

Den israelske ambassadøren til Israel, Jamed, sa at alle israelske borgere har full rettighet, og araberne har «diplomatiske styrker som representerer den israelske staten i alle grener av regjeringen – i det israelske parlamentet, i domstolene (inkludert Høyesterett), i offentlig tjeneste og til og med over hele verden.»

READ  Storbritannia leder i handel - Joe Biden hjelper Liz Trace å følge | Politikk | Nyheter

I 2017 FNs generalforsamling for Vest-Asia. Den økonomiske og sosiale kommisjonen er det første FN-organet. Israel anklager det for rasisme, En lovbrudd etter internasjonal lov, en handling utført av en tidligere talsmann for det israelske utenriksdepartementet Sammenlignet med nazistkampanjen. FN-ledelsen støttet ikke utgivelsen av denne rapporten, det var senere Fjernet Fra nettstedet.

I fjor, etter at israelsk statsminister Benjamin Netanyahu sa at han ønsket å annektere deler av Vestbredden, 47 en eksperter «Det ville være en utkrystallisering av en allerede urettferdig virkelighet: to mennesker som bor på samme sted, styrt av samme stat, men med dypt ulik rettighet.»

De la til: «Dette er visjonen om apartheid i det 21. århundre.»

Det er Netanyahu Han stoppet forbindelsesaspirasjonene. Imidlertid hevder flere israelske og palestinske rettighetsgrupper, inkludert B’Tselem, at Israel allerede håndhever Vestbredden til en «praktisk» anneksjon, der mer enn 400 000 jødiske bosettere har samme rettigheter og mange av de samme tjenestene. Som andre israelere.

Artikkel 2017 FN anklager Israel for rasisme Rapporten ble ikke støttet av ledelsen i kroppen, og senere FN. Denne artikkelen ble redigert 20. januar 2021 for å gjøre det klart at den er fjernet fra nettstedet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *