Return to the Moon: oppskytingen av NASAs megarakett truet av en storm

Etter to mislykkede oppskytingsforsøk på grunn av tekniske problemer, er det nå været som hindrer oppskytingen av NASAs megarakett.

Lesetid: 2 minutter

LDet oppstår vanskeligheter for første start av NASAs nye megarakett for månen. Etter to mislykkede lanseringsforsøk for noen uker siden på grunn av tekniske problemer, er det nye forsøket som er planlagt på tirsdag for dette Artemis 1-oppdraget, nå truet av en storm som dannes i Karibia.

«Tropisk depresjon nummer ni» har ennå ikke fått navn og ligger for tiden under Den dominikanske republikk. Men det bør bli en orkan i løpet av de neste dagene, og bevege seg oppover Mexicogulfen til Florida, hvor Kennedy Space Center ligger fra der raketten vil ta av.

«Vår plan A er å holde kursen og gjøre en opptur 27. september,» sa Kennedy Center-offisielle Mike Bolger fredag.

«Men hvis vi må gå til plan B, trenger vi noen dager på å svinge fra vår nåværende konfigurasjon … og sette raketten tilbake under beskyttelsen av forsamlingsbygningen,» la han til.

NASA følger nøye hver værmelding. – Vi vil sannsynligvis ta en avgjørelse senest i morgen tidlig (lørdag morgen, red.anm.) eller tidlig ettermiddag, sa Bolger.

Den oransje og hvite SLS-raketten tåler maksimale vindkast på 137 km/t på utskytningsrampen. Hvis du må voktes, går du glipp av det gjeldende skytevinduet, som varer til og med 4. oktober. Neste periode er fra 17. til 31. oktober, med mulighet for avgang per dag (unntatt fra 24. til 26. og 28. oktober).

Dette tilbakeslaget ville være et alvorlig slag for NASA, som nettopp har overvunnet to andre problemer, med en start kansellert i siste øyeblikk på grunn av en lekkasje av flytende hydrogen når tankene fylles med dette drivstoffet. En skadet forsegling har siden blitt erstattet og NASA besto en bakketest denne uken for å verifisere reparasjonene.

READ  Politiregister | Nyheter, sport, jobber

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *