Riber Sprints vil kreve nordisk integrert gull til Norge

OBERSTDORF, Tyskland (Reuters) – Norges Jorl Magnus Riber vant gullmedaljen på Nordic Combined-arrangementet ved å slå Finlands Ilka Herola på fire tideler av et sekund på FIS Sky World Championships fredag.

Japans Ryota Yamamoto ligger 10 km unna. Han spilte inn det lengste hoppet i løpet som gikk mot langrenn, men han trakk seg raskt tilbake da sterke skiløpere engasjerte seg i en hard kamp foran på banen.

I siste runde ble den dominerende mesteren og verdensmesterskapslederen plassert bak Riber Herola, Norges Jens Luras Aftebro i tredje og Japans Akito Wattabe i fjerde, men Wadabe begynte å falle da han krysset de tre fremste fjellene foran og løpet om linjen .

Herola så ut til å være i en polær posisjon da det siste fjellet falt, men Ripper, som vant OL-sølv i Pyongyang i 2018, rykket ut og løp rundt den siste kurven for å hente gullmedaljen, og løftet armene bare et halvt sekund bak Herola, Aftebro Finn.

I damelagstevnet slo Østerrike Slovenia med 1,4 poeng, mens Norge tok bronsemedaljen ytterligere 15,8 poeng bak.

Da slovenerne gikk videre til finalen, kom 22 år gamle Emma Klinek, som vant gull på Ordinary Hill-arrangementet torsdag, like foran i finalekategorien i konkurransen og endte bak østerrikerne.

(Rapportering av Philip O’Connor i Stockholm; utarbeidet av Toby Davis og Christian Ratnetz)

READ  Dette utløser da reaksjoner

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *