Riktig villedende informasjon fra vestlige medier om kinesiske vaksiner, ansvarlig handling i kamp mot global pandemi

Vaksine Foto: VCG

Global Times kritiserte i går store amerikanske og britiske medier for å bagatellisere dødsfallet til 23 eldre norske mennesker etter å ha mottatt en Pfizer-vaksine, samtidig som de fremmet all ugunstig informasjon om kinesiske vaksiner. Etter at redaksjonen ble publisert på nettet, ble noen «offentlige intellektuelle» i Kina veldig sinte og angrep Global Times og meg for å være «anti-science». De sa at jeg roser kinesiske vaksiner nasjonalt og nedsetter Pfizer-vaksiner. De fremhevet også viktigheten av å bygge det kinesiske folks tillit til Pfizer-vaksiner.

Min grunnleggende holdning er at siden både de kinesiske innenlandske vaksinene og Pfizer-vaksinene er godkjent og anvendt, må hver av dem ha sine fordeler og anvendelse i spesifikke land. Både de kinesiske vaksinene og Pfizer-vaksinene har utviklet seg raskt, og spesielt Pfizer-vaksinen bør ta lengre tid fordi den bruker ny mRNA-teknologi. Det er logikken i den rasjonelle tanken at den nåværende pandemien er ekstremt kritisk, og det er forståelig at flere vaksiner raskt blir med i kampen. De samlede fordelene de medfører for å forhindre pandemi vil oppveie problemene som kan være forårsaket av risikoen.

Likevel, hvem startet den offentlige opinionens krig mot vaksiner i utgangspunktet? Åpenbart er de Amerikas meningstanker og deres viktigste allierte. De angrep Kinas vaksineutvikling som «ugjennomsiktig» og «ufullstendig data» fra begynnelsen og fremhevet ubekreftede tilfeller av mistenkte bivirkninger fra kinesiske vaksiner. Som dere alle vet, blir kliniske fase III-studier med kinesiske vaksiner hovedsakelig utført i utlandet, så det er mye vanskeligere å samle inn og samle inn data enn Pfizer-vaksine, som er den viktigste grunnen til den langsomme utgivelsen av kinesiske data. . Før vaksinen ble offisielt godkjent for utbredt bruk, mottok noen høyrisikogrupper i Kina, som de som trenger å reise til utlandet, vaksiner på forhånd. Fordelene oppveier tilsynelatende ulempene i slike tilfeller. Og så langt er det ikke rapportert om alvorlige bivirkninger blant personer som har fått den kinesiskproduserte vaksinen. Gjenspeiler ikke det i seg selv mye positiv informasjon?

READ  Overfor lysforurensning, 3 enkle tips for å sove bedre

Imidlertid, hvis du ser på nettstedene til store amerikanske og vestlige medier, er nesten alle nyhetene du leser om den kinesiskproduserte vaksinen negative. Selv om noen av nyhetene er positive, ble de fortalt med mye negativ analyse. Pressen ønsker å ødelegge omdømmet til den kinesiske vaksinen, i håp om at verden vil vente på at Pfizer og andre amerikanske og vestlige selskaper skal produsere overskuddsvaksiner og til slutt bli vaksinert.

Dessverre har det vært mange reelle tilfeller av alvorlige bivirkninger med Pfizer-vaksinen. I tillegg til de 23 dødsfallene i Norge, har det vært andre dødsfall i noen land etter mottak av en Pfizer-vaksine, men disse sporadiske dødsfallene ble rapportert ikke relatert til vaksinen. Sannheten til en slik uttalelse er tvilsom. I tillegg var det seks alvorlige bivirkninger som skjedde i Frankrike, og flere tilfeller av alvorlige allergier i USA. Mye av denne informasjonen er bare tilgjengelig hvis du søker på nettet, og ingen medlemmer av den amerikanske pressen har plassert den på en. omtalt side. Men hvis en kinesisk vaksine hadde forårsaket død eller alvorlige bivirkninger, ville vestlige medier sikkert ha forsterket den.

Radiofritt Asia, et amerikansk medieuttak, til og med fabrikkert i sin kantonesiske utgave at personalet i et kinesisk flyselskap ble svimmel etter å ha mottatt kinesiske vaksiner. Til sammenligning, hvilket kinesisk medieuttak har brukt rykter om Pfizer-vaksinen for å smøre troverdigheten?

Å beskytte omdømmet til vaksiner laget i Kina er et ansvarlig tiltak i den globale kampen mot pandemien. Mange utviklingsland har nå tilgang til kun kinesiske vaksiner, og prisen og transporten av den kinesiske vaksinen, som kan lagres i vanlige kjøleskap, gjør vaksinen laget i Kina til det beste alternativet for befolkningen. Den kinesiske vaksinen er en viktig og viktig kraft i denne kampen.

READ  Afrika: frivillige organisasjoner advarer om oppheving av hogstforbudet i Den demokratiske republikken Kongo

Rettferdig rapportering av allergiske hendelser og bivirkninger fra både kinesiske og Pfizer-vaksiner er av stor betydning. Partiske rapporter i vestlige medier har gjort den kinesiske vaksinen til et skip som seiler mot strømmen på arenaen for internasjonal opinion. Det er ikke bare urettferdig, men også skadelig for den globale kampen mot pandemien. Global Times har en forpliktelse til å korrigere det offentlige meningsmiljøet skapt av feilinformasjon fra vestlige medier og å gjøre vår del for å fremme rettferdighet i offentlighetens oppfatninger om forskjellige vaksiner.

Forfatteren er sjefredaktør for Global Times. opinion@globaltimes.com.cn

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *