Ring: John Carew dømt til 14 måneder i Norge for skatteunndragelse

Jon Carew, en tidligere norsk fotballstjerne som spilte spesielt i de engelske, franske og spanske mesterskapene, ble onsdag dømt til 14 måneders fengsel for grov skatteunndragelse, meldte en domstol i Oslo.

Den tidligere stjernespissen til Olympique Lyonnais og Norges utvalg ble dømt for ikke å ha oppgitt 12,8 millioner kroner (omtrent 1,2 millioner euro) i inntekt og mer enn 300 millioner personlige eiendeler til norske skattemyndigheter mellom 2014 og 2019. kroner (29 M EUR), da han de facto var skattemessig bosatt i landet sitt.

Kontaktet av AFP, presiserte Oslo domstol at kriminalomsorgen skal avgjøre hvordan John Carew skal sone straffen, som kan ankes.

Den tidligere spilleren, som har gått gjennom Valencia, Aston Villa, Besiktas eller West Ham, ble bøtelagt med 540 000 kroner (rundt 52 ​​000 euro).

I den aktuelle perioden informerte John Carew myndighetene om at han var bosatt i Storbritannia og derfor ikke trengte å betale skatt i Norge.

Under etterforskningen kunne påtalemyndigheten vise at han i denne perioden tilbrakte mer enn 183 dager i landet sitt, slik at han er norsk bosatt og plikter å betale skatt der.

Den tidligere fotballspilleren fulgte sin tidligere agents råd i retten.

– Retten fant at han opptrådte grovt uaktsomt, men ikke forsettlig. Det har vi alltid sagt, sier advokaten hans, Berit Reiss-Andersen, i en uttalelse og legger til at sistnevnte «ønsket å gjøre opp for seg».

Advokaten bemerket også at han og hans klient vil lese dommen i detalj før en eventuell anke.

© Agence France-Presse

READ  Norges banebrytende bruk av mikrosatellitter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *