Riyadh-missilangrep: Stort krigsskip eksploderer over Saudi-hovedstaden | Verden | Nyheter

Videofilmer på sosiale medier viste en tykk røykstrøm på himmelen, som antas å vise ettervirkningen av eksplosjonen. Vitner sa at det var en enorm eksplosjon, og noen følte at hjemmene ristet. Missilet ble angivelig avlyttet klokka 12.52 lokal tid i dag.

Al-Arabiya engelsk sjefredaktør Mohammed Khalid Al-Ahiya twitret: “Breaking: En høy eksplosjon i Riyadh for et minutt siden.

“En venn i Riyadh, som jeg er i telefon med, sa at huset hans i det diplomatiske kvartalet var rystet.

Han la til: «I følge sosiale innlegg og tidsstemplede videoer ser det ut til at raketten ble oppfanget klokka 12.52 Riyadh-tid.»

E3-gruppen av europeiske makter, Frankrike, Storbritannia og Tyskland, fordømte i går en felles uttalelse i går. Riyadh.

Den saudi-ledede koalisjonen mot Jemens Houthi-bevegelse har avvist et angrep fra Houthis på den saudiske hovedstaden Riyadh 23. januar, ifølge den statseide kringkasteren Al-Hadat TV på sin Twitter-side.

En offisiell uttalelse fra alle tre regjeringer sa: “E3 – Frankrike, Tyskland og Storbritannia – fordømmer sterkt forsøk på luftangrep på Riyadh 20. januar 2021.

“Spredning og bruk av raketter og droner undergraver sikkerheten og stabiliteten i regionen, som vi er sterkt forpliktet til.

«Vi bekrefter vår sterke forpliktelse til Saudi-Arabias sikkerhet og integritet.

Siden 2015 har den Saudi-ledede koalisjonen kjempet mot Houthi-bevegelsen, som har sluttet seg til Iran.

Det har utført grensekryssende rakett- og droneangrep på Saudi-byer.

READ  Demokratenes forsøk på å sette opp Capital Assault Commission sank av senatrepublikanerne US Capital Brudd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *