Roberto Martinez husker Debast og Lukebago, men ikke Toku eller Versheren

De røde djevlene har bare tre kamper igjen før VM! To i Nations League neste uke, en vennskapskamp mot Egypt, fem dager før mot Canada.

Dette septembermøtet er det siste før Roberto Martinez offentliggjør 26-mannslisten for Qatar. Treneren tilbakekalte 30 spillere til arrangementet, inkludert Depast og Luke Baggio. Jason Denayer har også blitt kalt opp, men Martinez har allerede advart om at han ikke vil spille: «Han vil trene med laget hele uken, men vil ikke være klar for begge kampene.» Som en påminnelse har Tenaire vært uten kontrakt siden 30. juni og ser etter en ny klubb. Treneren har også varslet at tidligere Lyonnais ikke skal til VM uten klubb i november.

VM ser ut til å glippe for Januzaj og Brett, med mangel på spilletid i Sevilla og Leicester og ikke bli tilbakekalt av treneren: «Spilletiden deres er virkelig et problem for dem. Vi er i kontakt med klubben deres, håper vi. Se dem spille snart.» Treneren tok også opp Chadlis sak, nå i Westerlo: «Profilen hans er unik i forhold til hans allsidighet og hans erfaring med oss. Vi gleder oss til å se ham under de neste kampene hvor han raskt vil finne den i dette nye laget. Ifølge Martinez, selv om han ikke blir kalt tilbake til dette rallyet, vil døren alltid være åpen for Chadli.

Spanjolen ga også nyheter om Romelu Lukaku, som har blitt utelukket for dette møtet, uten å gå i detalj: «Skaden hans vil holde ham ute av konkurransen i noen uker, og vi følger utviklingen nøye.»

The Devils er for øyeblikket nummer to i sin Nations League-gruppe, tre poeng bak Nederland. «Målet vårt er klart: få en sekser av seks, topp denne gruppen og komme tilbake til de fire siste og forberede seg på best mulig måte for verdenscupen,» erklærte Martinez.

READ  NHL-stjerne Artemis Banerjee på 'skremmende' permisjon over Navalny-støtte | New York Rangers

30 djevler husket av Martinez:

Doku, Versharen og Vranks med Espoyers

Yari Verschaeren (Anderlecht), Jérémy Doku (Rennes) og Aster Vranckx (AC Milan) er stående til disposisjon for Espoirs, som møter Nederland 23. september og Frankrike 26. september. «De har mange sjanser. Savner denne mengden til å gå til verdenscupen», forsikret Martínez imidlertid. «La oss ta eksemplet med Jeremy Toku, vi tror på ham, vi ser på prestasjonene hans med Espooers. Jeg kan si det samme om Jari Verscheren eller Julien Duranville, et stort talent som utvikler seg sammen med U19. .»

Gitt konkurransen om deres posisjon som en offensiv midtbanespiller, er det et sikkert veddemål at bare én (hvis noen) av trioen drar til Qatar.

«Bruke fotball for å få til positiv endring»

Roberto Martinez ble også bedt om å svare på ulike kontroverser som påvirker verdensmesterskapet i Qatar. «Jo nærmere vi kommer VM, jo mer diskusjon er det om dette VM. De siste to årene har vårt forbund jobbet hånd i hånd med mange belgiske organisasjoner og Amnesty International. Vår tilnærming er klar: vi ønsker å bruke Fotball må gi god forandring. Vi er fremfor alt idrettsutøvere, ikke politikere.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *