Roger Federer vender tilbake til Qatar Open Nicolas Basilashvili | Roger Federer

Før Sveits ‘exit fra ATP 500-turneringen i Dubai ble Roger Federers komme tilbake fra skade beseiret av Nicolas Basilashvili i tre sett i kvartfinalen i Qatar Open.

Onsdag, Federer, 39, Slå Storbritannias Don Evans Han kom tilbake til retten etter 14 måneder med et kneproblem. 20-ganger Grand Slam-mester Basilashvili fra Georgia klarte imidlertid ikke å sikre en ny seier på flere dager da hun vant settet 3-6, 6-1, 7-5.

“Jeg var så glad for å være tilbake på ATP-turen og elsket hvert minutt med å spille i Doha igjen,” sa den 20-tiden Grand Slam-vinneren på sosiale medier. “Jeg har bestemt meg for at det er bedre å gå på trening, og som et resultat har jeg bestemt meg for å forlate Dubai neste uke.”

Basilashvili, rangert som 42. i verden, reddet et kamppoeng mot en trøtt utseende Federer i det 10. spillet i det avgjørende settet, og så kampen på en time og 50 minutter før han slo sin sveitsiske motstander i neste kamp.

“Det er utrolig, for han er den største gjennom tidene,” sa Basilashvili, 29, etter sine åtte siste seire. “Å spille for ham betyr mye for meg. Jeg er så glad for at han kommer tilbake for å spille. Å vinne mot ham er en drøm som går i oppfyllelse. Han har alltid vært mitt idol. Jeg tror han har så mange tennisspillere og fans, så jeg ‘ m utrolig glad. “

Basilashvili skal spille Taylor Fritz i finalen på Donna, der amerikanerne vant settet 5-7, 6-3, 7-5 mot Denise Shapovalov.

“Jeg er glad for at jeg er tilbake på turné,” sa Federer til ATP-nettstedet. “Jeg er bare glad for å være her i Doha. Så dette er faktisk en positiv avkastning for meg. Jeg er veldig glad. Jeg har kommet langt og er glad jeg var i stand til å spille bakover i tre sett mot de beste spillerne. Det er et viktig skritt for meg. ”

Registrer deg for The Recap, den ukentlige e-postmeldingen til redaktørenes valg.

Andrei Rublev ble den første spilleren i ATP-historien som nådde semifinalen uten å slå en ball, med rygg-mot-bak-fortau. Richard Gasquet trakk seg fra sin andre rundes sammenstøt med russerne før han ble tvunget til å forlate Morton Fussovics med et ryggproblem fra de siste åtte møtene.

Rubel Roberto Batista vil møte Aguirre etter å ha falt til førsteseide Dominic Evil 7-6 (3), 2-6, 6-4 i settet.

READ  Eksklusivt: Steven Gerrard på Rangers tittel seier, Liverpool lenker og rasisme i fotball

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *