Romfartsteknologi som vi bruker og lærer fra daglig

Romfartsteknologi har sørget for en mylder av oppfinnelser som opprinnelig var ment for bruk i verdensrommet, men som har forbedret livene til vanlige folk. I vår hverdag er vi i kontakt med veldig mye som var først ment for astronauter, men bruken har eksplodert inn i andre felt, uansett hva vi gjør. Teknologien som blir designet og brukt til romfart forteller oss mye om det vi kan snart dra nyte av.

Dagens smartklokker er mye kraftigerere enn det første månelandingsfartøyet i rå-datakraft. Når vi setter det i perspektiv så er det klart at utviklingen har gått veldig raskt.

Før det var satelitter måtte du fysisk være fysisk tilstedet for å ta del i noe, og bare tenk deg, noe så enkelt som tipping på Unibet, jobbe hjemmefra og en video samtale ville ikke vært mulig om det ikke var for romfartsteknologi.

Energi og sol

Det er ikke tvil om at en av de største og viktigste resurssene til et romskip er energi, hvordan de kan spare mest mulig så de kan reise lengst mulig. Solcellepaneler ble oppfunnet for i rommet er det også solenergi. Forskere jobber hele tiden med nye metoder for å samle opp den energien som er gratis og tilgjengelig. Vi lærer hele tiden nye måter å samle den på, og romfarten staret den trenden.

Takket være romfarten har det også blitt fokusert mye på gjennbruk og hvordan vi kan spare på mest mulig drivstoff, så i stort sett alle deler av ditt liv er du berørt av romfartsteknologi.

Medisinsk utstyr

Måten de har utviklet kunstige armer og bein for bruk i romfarten har igjen ført til at den medisinske utviklingen har klart å lage særdeles gode kunstige bein, armer, og andre kroppsdeler etterhvert.

READ  Ace Aquatech Vic utnevnte Norway Sales Manager - Fish Farm Magazine

Gjennom konstant overvåking av kroppen, noe som har vært viktig for astronauter har det medisinske feltet også klarte å lage insulin pumper, noe som har vært til veldig god hjelp for mange.

Hva med laser teknolgi tenker du? Vel, LASIK ble først utviklet for romfartsteknologi, men nå kan vi alle gå og få korrigert synet vårt, bare for å nevne noe få ting.

Komunikasjon og satelitter

Det var ikke før at romfarten virkelig begynte å sende opp satelitter at vi begynte å få et raskt og effektiv nettverk verden rundt. GPS, veiledningsbrikker for fly, live fotballkamper, og ja, mobiltelefoner kommer fra romfartsteknologi der vi bruker satelitter. Norge er et av få land som kan skyte opp satelitter fra Andøya Space, noe som er veldig spennende.

Takket være romfarten har det også blitt en stor forbedring i værmeldinger, noe som hjelper hele verden innen flere felt. Landbruk, industri, transport er alle avhengig av å kunne danne seg et bilde av det som skjer rudt seg.

Takket være værsattelitter og andre forskningssatelitter kan Norge som romnasjon gjøre verden bedre gjennom å ha bedre oversikt over planeten og hva som skjer på den.

Størrelse

Et romskip er stort, men når en tenker hva de bringer så har romfartsteknologi gjort alt mye mindre. Takket være forskningen som har blitt gjort er det meste av teknologi i hjemmet blitt mye mindre, lettere, og ikke minst kraftigere med muligheter som før ikke fantes.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *