Russisk kamp og raseri da Polshunov vant – NRK Games – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

I siste halvdel av den 15 km lange klassiske fellesstarten på Walmester ble Bolshunov majestetisk i ensomhet, og endelig vant han 23,5 sekunder foran hjemmets håpefulle Tario Kolona. Med det leder Tour de Sky helheten med et helt minutt etter to nivåer.

Men det var andre russere involvert i det store dramaet på scenen. De som kjempet om setene bak Polshunov.

Full leder: Alexander Polshunov.

Foto: Kian Ehrenseller / A.P.

– Alle de tre russerne går ut etter tur! Dette er det verste jeg noensinne har sett, og NRK-kommentator John Post ble overrasket da han så hva som skjedde da han gikk ned på scenen.

Kranglet underveis

Yevgeny Belov kom først, men valgte utendørs sving. Alexei Cervodkin vendte deretter fyren inn for kuttet.

Dermed gikk de to til bakken. Belo mistet også en ski.

– Polshunov går i mål denne gangen, men de tre russerne, som var i ferd med å kjempe for et scenerom, kjempet med hverandre, sa John Post.

– De diskuterer! NRK-ekspertkommentator Torkir Bjorn sa at de ikke kunne kjøre så nært.

En tredje russer, Ivan Yakimushkin, ble også blokkert. Han holdt roen og tok tredjeplassen selv om han måtte gå av banen.

– Sloss med hverandre

Da Below og Cervodkin kom i mål, var stemningen fortsatt veldig høy. Cervotkin traff stolpen og ble begeistret mot Belo. Under prøvde å roe ham ned.

Begge tilhører forskjellige trenerteam og har forskjellige trenere på det russiske landslaget.

Svenske Oscar Svensson kommer etter russerne og er overrasket over å se hva han ser.

– Jeg ser ikke hva som skjedde, men da jeg kom fram kranglet de med hverandre. Jeg var veldig overrasket. De bare sto der og kjempet med hverandre, noe som er viktig her, så jeg forstår ikke hva de gjorde, sa han.

Diskett

Etter løpet ble Cervodkin avvist av juryen. Siden det er et scenespill, innebærer det i praksis en bot på tre minutter i sammendrag.

Løpsdirektør Pierre Mignery forklarer avgjørelsen slik:

– Kom bakfra på den siste bakken og droppet Belo. Det er usannsynlig at Belo reagerer. Dette er en klar barriere. Dette er en klar situasjon, så det er ingen diskusjon i voldgiftsretten.

Russere på Tour de Sky

På teppet: Russerne gikk til juryen i et kort team for å forklare seg.

Foto: Morten Steinberg / NRK

Russeren har ennå ikke akseptert avgjørelsen, men Migneri sier at dommeren ikke er i tvil.

– Vi hadde nok en hendelse før løpet der han hoppet på Belos ski. Så vi har to klare situasjoner, og racingdirektøren sier at det er for mye når det har en klar innvirkning på sluttresultatet.

– Dorjeer Bizorn sier at selv om to lag går for eget lag er det unødvendig å ødelegge hverandre, etter å ha lest bildene mener han at det ikke er tvil om at Cervotkin er årsaken.

Russisk trener: – Veldig sint

Marcus Kramer er trener for Yevgeny Belo. Etter å ha vært i voldgiftsretten, sier han:

– Dommeren viste spillerne hva som skjedde. Beklager å forklare Cervotkin, han sa at det var hans feil, men Kramer sier at han kan gjøre hva som helst i høy hastighet.

Han angrer også på at utøverne sto på stadion og kranglet.

– Det er ikke bra å gjøre det. Først må de gå i mål og deretter diskutere og diskutere. Men begge var sjokkerte. Når de legger seg i snøen, forstår de hva som skjedde. Treneren sier at det ikke er bra.

– Bellow, hva sier løperen din?

– Under er veldig sint. Han venter på tilgivelse. Hvis han får det, er det riktig. Servotkin forstår at det var hans feil og håper han vil beklage, sier Kramer.

READ  Trusler mot de Groove - Føderale påtalemyndighet bekrefter arrestasjon av eks-soldat i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *