Russiske kosmonauter vil snart fly med SpaceX

Det er offisielt: SpaceX vil snart begynne å fly russiske astronauter til den internasjonale romstasjonen (ISS). Astronaut Anna Kikhina vil være en del av Crew-5-oppdraget som lanseres denne høsten. Mange amerikanske astronauter vil relansere i Soyuz-kapsler.

En ny avtale til tross for spenningen

NASA har nettopp annonsert at de har signert en kontrakt med den russiske romfartsorganisasjonen Roscosmos for å erstatte setene på skyttelbåtene til ISS. NASA-astronauter vil fly ombord i en russisk Soyuz-kapsel flere ganger, mens astronauter går ombord Private amerikanske kjøretøy.

Merk at NASA har forpliktet seg til SpaceX og dens Crew Dragon-kapsel, men også til Boeing og dens Starliner-kapsel. for nå, Starliner Imidlertid har orbitalkomplekset ennå ikke fly astronauter.

Astronaut Anna Kikhina vil lanseres som en del av denne nye kontrakten Crew-5 oppdrag Fra SpaceX. Resten av mannskapet vil bestå av Nicole Mann og Josh Kasada fra NASA og Koichi Wakata fra Japan Aerospace Exploration Agency. Ta av Planlagt til september.

Kosmonaut Andrei Fedyaev vil bli tildelt Gruppe-6 Oppgave Fra SpaceX skal den etter planen lanseres neste vår. Han vil bli ledsaget av astronautene Steve Bowen og Woody Hoberg. Det fjerde teammedlemmet er ennå ikke kunngjort.

På amerikansk side vil NASA-astronauten Frank Rubio bli med ISS ombord på den russiske Soyuz. Han vil følge kosmonautene Sergei Prokofiev og Dmitry Betlin for et oppdrag som er planlagt å starte 21. september. NASAs Laurel O’Hara har blitt tildelt et annet Soyuz-oppdrag som er planlagt våren 2023. Han vil bli akkompagnert av kosmonautene Oleg Kononenko og Nikolai Chub.

Astronaut Anna Kikhina. Kreditt: Roscosmos

Endring på russisk side

Den nye avtalen kommer ettersom flere rompartnerskap som involverte Russland og Vesten ble oppløst etter Moskvas invasjon av Ukraina. For eksempel selges ikke lenger russiskproduserte rakettmotorer til amerikanske selskaper. Russiske raketter Og de fleste flyr fra den europeiske romstasjonen i Guyana. Etter mer enn tjue års samarbeid fortsetter Russland imidlertid å være en integrert del av ISS.

READ  Listen over de beste Google Play-appene i 2021 er sluppet: BGMI, Clubhouse og BitClass har blitt annonsert som vinnere.

Dette betyr ikke at atmosfæren i orbitalkomplekset er god. Tidligere denne måneden gjorde faktisk tre russiske kosmonauter det Sendt fra stasjonen Flaggene til Ukrainas selverklærte utbryterterritorier Luhansk og Donetsk har ført til fordømmelse fra NASA og andre prosjektpartnere.

I tillegg sa Dmitry Rogozin, leder for Roscosmos, nylig at ISS ba astronauter slutte å bruke de europeiske robotarmene som er en del av den russiske Nauka-modulen. Det ble han til slutt fjernet fra vervet Ved dekret 15. juli av Vladimir Putin. Han er erstattet av Russlands president Yuri Borisov. Sistnevnte har vært russisk visestatsminister siden 2018 og fungerte tidligere som viseforsvarsminister.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *