Russland bak nettangrep på parlamentet: Norge, World News

Norge har beskyldt Russland for å ha utført et cyberangrep mot det norske parlamentet i august, og dermed være rettet mot parlamentets e-postsystem.

Påstanden ble fremsatt av den norske utenriksministeren. «Basert på informasjonen som er tilgjengelig for regjeringen, er vår vurdering at Russland sto bak forflyttingen,» sa utenriksminister Ene Erickson Soride i en uttalelse tirsdag.

Les også: Uakseptabelt forslag, sier Russland om ny atomavtale med USA

«Å gå ut med en karakter er et sterkt signal … fra norske myndigheter,» la Sorid til.

Norge avslørte 1. september at de hadde angrepet sitt parlamentariske system i uken 1. august, der e-postkontoer til parlamentsmedlemmer og ansatte ble hacket.

Norge har ikke gitt ut navnene på mistenkte i angrepet. Da Russlands involvering i etterforskningen ble avslørt, kunne imidlertid ikke Norge akseptere slike angrep på sine demokratiske institusjoner og måtte ta modige grep for å gjøre informasjonen offentlig.

Les også: USA og Russland skal holde nylige atomvåpenforhandlinger i Finland

«Vi kan ikke akseptere at parlamentet er utsatt for slike angrep,» sa Soride.

Ifølge flere rapporter har russiske tjenestemenn nektet påstandene. Russland har imidlertid ennå ikke offisielt gitt ut en uttalelse.

Bortsett fra at forholdet har svekket seg litt siden 2014 på grunn av Russlands annektering av Krimhalvøya, deler landene en grense i Arktis og har opprettholdt gode forbindelser i mange år.

READ  "I Can't Help It": Juliette Binoche setter det tilbake etter å ha avskjært Jamel Debouse på Caesars

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *