Russland bøter Apple

Russiske myndigheter har nettopp gitt Apple en bot på 33 900 dollar for å ha nektet å lagre data på russiske servere.

Russland krever at Apple-brukere lagrer iCloud-data relatert til russiske statsborgere. Apple nektet tilsynelatende å følge, ifølge en rapport fra Interfax (via Reuters).

Den russiske loven fra 2015 pålegger utenlandske selskaper å lagre russiske brukerdata lokalt. I 7 år har Apple konsekvent bremset sin overholdelsesprosess. Noen analytikere estimerte for tre år siden at Apple var veldig nær å underkaste seg den russiske loven, men til slutt skjedde ingenting.

2 millioner rubler

Den russiske domstolen bøtelagt Apple med 2 millioner rubler (verdt ca. $34 000) for manglende overholdelse. Generelt har russiske domstoler i økende grad møtt spørsmål om innholdssensur og datakontroll siden invasjonen av Ukraina.

Bøtebeløpet er åpenbart noe å smile av, da det er et beløp som tilsvarer en riktig konfigurert Mac Pro.

Singel eller gjentakende fine?

Ved første øyekast virker det ganske logisk at boten vil fornyes (og til og med økes) dersom Apple fortsetter å omgå de gjeldende lovene i landet ledet av Vladimir Putin, men det er fortsatt ingen informasjon som bekrefter denne hypotesen.

Dermed har Cupertino-advokatene mye å gjøre i Russland til tross for Apples tilbaketrekning fra landet siden invasjonen av Ukraina.

_
Følg Belgia-iphone på Facebook, Youtube Y instagram slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og tips.

READ  Denne nomadiske projektoren lar deg nyte Netflix i XXL-format absolutt hvor som helst

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *