“Russland har ingenting å gjøre med gasskrisen i Europa” Verden
“Vi understreker at Russland ikke har noen rolle i det som skjer i gassmarkedet i Europa,” sa Dmitry Peskov til sin daglige pressekonferanse at “ingenting kan gjøres for Moskva med denne krisen.”

“Russland har oppfylt, oppfyller og vil fortsette å oppfylle alle sine forpliktelser i henhold til eksisterende avtaler på den mest ansvarlige måten,” la han til og la opp økonomisk gjenoppretting, lavere gasslagre og produksjon vindkraft som prisfaktorer i Europa. Øke.

Gassprisene nådde nye høyder onsdag 25% økning Europeiske markeder står overfor økt etterspørsel foran vinteren, med begrenset tilbud og redusert lager.

En kontroversiell gassrørledning i Tyskland

Noen i Europa, som USA, beskylder Moskva for ikke å ha åpnet nok rørledninger til å lansere sin kontroversielle gassrørledning til Tyskland så snart Nord Stream 2 er ferdig og fyllingen begynner.

En tysk regulator har ennå ikke tatt en avgjørelse før levering begynner.

Russland kunngjorde i begynnelsen av september at de hadde fullført prosjektet på 10 milliarder euro, som ifølge motstanderne i Europa og USA ville øke den europeiske avhengigheten av Moskva.

MR. Peskov bemerket også at “spotmarkedet ikke kunne fylle det eksisterende gapet”, med henvisning til salgsmarkedet for sikkerhetskopiering som ble brukt til å støtte langsiktige kontrakter.

“Russland har gjentatte ganger erklært seg villig til å forhandle om nye langsiktige avtaler,” la han til.

Vladimir Putin skal møte viktige aktører i den russiske energisektoren onsdag.

Les mer

Ny eksplosjon i gasspriser

Greg advarer om en energiregning på minst 700 euro mer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *