Russland skal ha sluppet fosforbomber på Azovstal-anlegget etter Ukrainas Eurovision-seier.

Ukrainske kilder sier at Russland slapp fosforbomber på Azovstal stålverk i Mariupol søndag etter Ukrainas seier i en Eurovision song contest lørdag kveld. «Helvete har kommet til jorden. Til Azovstal,» skrev Pedro Andrushchenko, rådgiver for Mariupol Meyer, i Telegrammet. Han la ut en video av angrepet, som også viser artilleriangrepet. Bildene kunne ikke bekreftes uavhengig.

Fosforbomber antennes når de kommer i kontakt med oksygen og forårsaker katastrofe. Bruken av dem i befolkede områder er forbudt ved internasjonal lov.

Andrushchenko ga også ut bilder av bomber med bomber som svar på Ukrainas seier i Eurovision Song Contest. Opprinnelsen til bildene er ikke klar, men de mistenkelige bombene hadde følgende inskripsjoner på russisk: «Kalusha, som forespurt! Til Azovstall» og på engelsk «Mariupol – hjelp til Azovstal akkurat nå» datert 14. mai. Et notat Med rapperen Oleg Pshooks ord, lørdag kveld. Russland fikk ikke delta i den internasjonale sangkonkurransen på grunn av krigen.

Ifølge ukrainske kilder er rundt tusen mennesker savnet i det beleirede stålverket Azovstal. Å prøve å redde dem virker veldig vanskelig.

READ  Trumps eks - ekskone sier at hun delte syv bokser med dokumenter med etterforskere

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *