Ryanair forlater Zaventem i vinter

Under formiddagens ekstraordinære Business Council-møte i Brussel har Ryanair offisielt annonsert at de vil stenge sin base på Brussel lufthavn i løpet av denne vinteren, det vil si fra slutten av oktober. To fly var fortsatt i Zaventem, i motsetning til femten i Charleroi. Nesten 80 arbeidsplasser er berørt av dette irske selskapets tilbaketrekning fra den nasjonale flyplassen. Tilstede i Brussel bekreftet Michael O’Leary, styreleder i Ryanair Group, denne stengingen. «Vi vil bakke to fly fra Brussel lufthavn denne vinteren, og det er ingen garanti for at de kommer tilbake i sommer.», forklarer han. Rundt 80 Ryanair-ansatte er berørt av denne nedleggelsen. De vil enten bli utplassert ved Charleroi, Ryanairs andre base i Belgia, eller utenlands. Det er ikke overraskende at den irske presidenten forklarte sin avgjørelse etter en «miljøskatt» ansett som «absurd» av en «dum» belgisk regjering (sic). Det er også i motsetning til Brussels Airport-priser. Denne tilbaketrekningen ville, ifølge O’Leary, ikke ha noe å gjøre med streikene i sommer i Belgia. Hva treffer? Ryanairs sjef spøkte. «Vårt budskap er ikke rettet til fagforeningene, men til den belgiske regjeringen og til Zaventem flyplass,» forklarer administrerende direktør.

sist torsdag, mr. O’Leary truet med å stenge sin andre belgiske basespesielt beklaget over den nye føderale skatten på passasjerer og økte flyplasspriser.

«Zaventem flyplass er en av de basene vi ser nøye på. Jeg kan ikke garantere at vi ikke vil stenge den i vinter.»Michael O’Leary sa:. Før du legger til: «Vi vurderer også å trekke fly fra Charleroi. Flyene våre vil gå der det er vekst og hvor modellen vår er tilrettelagt. Lav kostnad. Hvis vi hadde det bedre Avtale Med en annen flyplass flytter vi.»

READ  BML beordret å slutte å operere i Norge Forpliktelse

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *