Saga Pure kjøper aksjer i Hyon for å utvide marine hydrogenløsninger

Saga Pure kunngjorde i dag (29. juni) oppkjøpet av en eierandel på 29% i Hyon AS, et konsern med en sterk posisjon innen marine hydrogenløsninger.

Med påfølgende transaksjoner eier Saga Pure, Paddy ASA og Norwegian Hydrogen AS nå like store aksjer i selskapet.

Hyun har etablert en sterk posisjon innen maritim sektor siden 2017 og vil fremover forsøke å videreutvikle og kommersialisere hydrogen- og bunkerløsninger for havner.

Saga Pure-sjef Bjorn Simonson sa: ”Bærekraft er øverst på agendaen innen maritim sektor, og hydrogen vil spille en nøkkelrolle i fremtiden for blandinger av marint drivstoff.

– Det må opprettes en helt ny verdikjede, hvor hoveddelen er overføring av hydrogen fra havner til skip.

“Hyon utvikler for tiden løsninger for produksjon og drivstoff av hydrogenfartøy, og vi ser frem til å være en aktiv del av den videre utviklingen av disse løsningene.”

Jens Berg, administrerende direktør i Norwegian Hydrogen AS, sa: ”Det er en sterk etterspørsel etter grønt hydrogen i fremtiden, og vi bygger sterk infrastruktur for både tung veitransport og maritim sektor.

“Å bli med et team av sterke partnere for å presentere Hyun som en nøkkelløsning – og teknologileverandøren gir mye mening for oss.”

Ta 5: Et intervju med Saga Pure-sjef Bjorn Simonson

I mer enn seks år i firmaet har jeg blitt vant til å snakke om ting fra et paddy-perspektiv – det er virkelig et eventyr på alle måter.

Så jeg fikk faktisk den nye jobben min akkurat som jeg kom i risen – den fløy over bordet – fra samme person; Einstein Stray Spetalan er en av de mest suksessrike investorene i Norge. Da jeg begynte i Paddy i 2014, ble selskapet kjøpt opp av Einstein & Group, og de ønsket at jeg skulle hjelpe dem med å utvikle selskapet og forklare hydrogen for investorene der.

Med Saga Pure er dette en liten start nå, akkurat som det var da jeg ble med Paddy – interessant til nylig ble det kalt Saga Tankers, fordi navnet refererer til ting som kan fornye noe.

Vil du fortsette å lese? Klikk her.

READ  KCA Dutok har tildelt plattformborekontrakter i Russland, Storbritannia og Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *