Sam Wellsford «Gritz» Jacobsen og Bennett stiller opp for å ta på etappe 6 av Tour of San Juan

australsk Sam Wellsford (DSM) vant den sjette etappen av Tour de San Juan, ankomsten avgjorde foran Velodrome Vicente Chancay. Den 27 år gamle løperen var ydmyk Fabio Jacobson (saudal-quick step) og Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) på de siste 50 meterne. Miguel Angel Lopez (Team Medal’s EPM) beholder kapteinens trøye.

En flerfoldig verdensmester på banen og en senkommer på veien, Wellsford tok sin andre seier blant profesjonelle. Han vant Tour of Turkey i fjor. Han ble også nummer 3 i Scheldt Grand Prix og 4. plass i Bredan Classic. Godt beskyttet av lagkameratene og andre.»Tålmodig«Mer enn sine rivaler, forlot han boksen i siste øyeblikk. På den lange 5 km rette var det åpenbart riktig taktikk.

En utbryter på syv ryttere trodde aldri på sjansene. Gruppen, redusert til fem enheter, utfordret fortsatt pelotonen på den raskeste etappen. Den er laget av Argentina Maximilian Og Mauro Abel Richese, Gerardo Mathias Divani, Emiliano Ibarra og italiensk Philip Magley. Til tross for innsatsen ble de fanget rundt ti kilometer fra linjen.

På de siste tre kilometerne, Remco Evenepoel Han plasserte seg i ledelsen og trykket på pedalene for å strekke pelotonen. Påfølgende stadier av Wolfpack-raketten ble feilavfyrt. De ble overveldet av Bora-Hanskiros og senere DSM-er.

Kapteintrøya henger fortsatt godt på skuldrene til Lopez. Den eneste vesentlige endringen i den generelle klassifiseringen er forsvinningenEgan Bernal. Fjerde denne lørdag morgen trakk colombianeren seg ved starten av etappen. Ineos-klatreren led av en kneskade etter et fall på første etappe. Med dette rykket Remko Evenboel opp til 7. plass.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *