Samarbeidet innen høyere utdanning mellom Frankrike og Tanzania utvides

Siden det lenge har vært begrenset til språklige aspekter, har samarbeid i høyere utdanning mellom Frankrike og Tanzania blitt utvidet siden 2019 til å omfatte andre fagområder, spesielt innen vitenskapelige felt.

Institusjonelle allianser mellom de to landene tillater nå institusjoner å gjennomføre felles aksjoner som fremmer student- og lærermobilitet, felles forskning, medveiledning av avhandlinger, doble grader og støtte for læring av fransk.

I 2019 ble den første Tanzania-Frankrike Higher Education Fair holdt i Dar es Salaam for å samle universitetets tjenestemenn og diskutere mulige samarbeidsveier for å stimulere akademisk mobilitet, felles forskningsprosjekter og kunnskapsutveksling.

Den andre messen for høyere utdanning i Tanzania-Frankrike vil bli arrangert tidlig i 2022. Siden den gang har mange franske institusjoner uttrykt interesse eller besøkt Tanzania for å etablere relasjoner og bygge partnerskap. Disse inkluderer: handels- og ingeniørskoler i Paris, universiteter i Bordeaux, Aix Marseille og Grenoble.

Sammen jobber forskere fra Tanzania og Frankrike på helseeffektene av plantevernmidler

For å gi et konkret eksempel på et slikt samarbeid mellom universitetene i Tanzania og Frankrike, har den franske ambassaden i år støttet et innovativt forskningsprogram dedikert til helseeffektene av plantevernmidler i Tanzania og mer globalt i Afrika. Målet er å dokumentere de skadelige effektene av plantevernmidler på menneskers helse for å bedre informere og gi råd til regjeringen i Tanzania. Dette forskningsfeltet har fått fart i Afrika de siste årene med økt bruk av plantevernmidler i konvensjonelt jordbruk.

“Potensielt farlige kjemikalier som brukes mye for å bekjempe skadedyr og sikre jordbruksproduksjon, medfører betydelig risiko for menneskers helse og miljøet. Det er viktig å undersøke omfanget av skaden for å informere politikk og intervensjoner, sier Dr. Vera NGOWI, hovedetterforsker og programkoordinator.

READ  "En bjørn på Mars?" NASA publiserer et spennende bilde av den røde planeten (bilde)

Programmet inkluderer forskningssentre fra forskjellige land som Elfenbenskysten, Burkina-Faso, Frankrike, Tyskland, Norge og USA. Mer enn 30 forskere er forpliktet til dette tverrfaglige programmet, som godt kan være et første skritt mot et langsiktig internasjonalt vitenskapelig samarbeid om plantevernmiddelrelaterte helseeffekter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *