Saudi-Arabia fengsler ‘satire identifisert i Twitter-innbrudd’ | Saudi-Arabia

Saudi-domstolen har dømt en hjelpearbeider til 20 års fengsel for å ha brukt en satirisk Twitter-konto for å spotte Riyadh-regjeringen. Twitter-infiltrasjon av saudiske agenter i 2014, I en sak som fanget oppmerksomhet fra høytstående amerikanske tjenestemenn.

Abdul Rahman al-Sadan, en 37 år gammel hjelpearbeider, ble dømt av Saudi-Arabias spesielle straffedomstol og dømt av et ytterligere 20-årig reiseforbud. Myndighetene.

Søksmålet ble sannsynligvis finansiert av Sadans arrestasjoner i 2018 og påfølgende søksmål – som familien hans ikke spurte om etter hans lange forsvinden – og antas å ha vært knyttet til Saudi-hacking av saudiske regjeringsagenter i 2014 og 2015. Det var en forbindelse Første kunngjorde Bloomberg I 2020.

I 2019 beskyldte det amerikanske justisdepartementet tre saudier for ulovlig tilgang til “litt” personlig informasjon. Twitter Gi informasjon om brukernes kontoer og kontoer til saudiske myndigheter.

Doze hevdet at to av de siktede saudiene var Twitter-ansatte som brukte arbeidet sitt for å få tilgang til informasjon om Twitter-brukere som var kritiske til den saudiske regjeringen. Begge tidligere ansatte antas å være i Saudi-Arabia og har ikke blitt arrestert av USA.

Doge sa den gangen at den innhentede personlige informasjonen kunne “brukes til å identifisere og lokalisere” Twitter-brukere som har lagt ut innlegg som er kritiske til regimet.

Selv om Twitter ikke utgav identiteten til de påståtte gjerningsmennene, fortalte den Guardian at den mente det var rett bak utvisningen av en saudiarabisk misfornøyd Guardian bak Sadan-parodikontoen @ sama7ti.

Omar Abdulaziz, en tidligere saudisk aktivist deportert til Canada Han advarte om at det var et mulig mål for den saudiske regjeringenI et intervju med FBI sa han at han hadde blitt vist flere åpne kontoer etter bruddet, inkludert en konto som angivelig ble brukt av loven.

READ  Josh Howley fikk sparken av statens største avis

“De fleste tweets var kritiske mot den religiøse eliten i Saudi-Arabia,” sa Abdul Aziz. “Da jeg møtte FBI, ga de meg en liste, og jeg så to kompromitterte kontoer, inkludert ma sama7ti. Jeg tror mer enn én person har blitt fengslet for dette.”

Han la til: “Til oss [activists], Twitter er nettstedet vårt. Det er vårt parlament. Vi har en stemme der, men [the Saudis] De bruker verktøyene sine, de bruker ekspertene sine for å stille folk. De vil ikke at vi skal dele vår mening. “

En talsmann for Twitter nektet å kommentere spesifikke spørsmål om Sadans sak eller kontoen han angivelig brukte anonymt. Talsmannen sa at selskapet var raskt ute med å avskjære tilgangen til “ondsinnede aktører” så snart det ble kjent med problemet ved hjelp av brukerdataene.

“Vi jobbet tett med myndighetene under etterforskningen, og det er mange anklager i USA. Vi beveget oss samtidig for å varsle og beskytte ofrenes kontoinnehavere. Vårt offentlige arkiv “Det er den eneste industrien som dette,” sa en talsmann.

FBI nektet å kommentere.

Saken har gitt bekymringer i det amerikanske utenriksdepartementet, som har sagt at den vil fortsette å overvåke saken gjennom anken.

“Ytringsfrihet skal aldri være straffbart, som vi har sagt til saudiarabiske tjenestemenn på alle nivåer. Vi vil fortsette å fremme rollen som menneskerettighetene i vårt forhold til Saudi-Arabia og fremme juridiske reformer som respekterer menneskerettighetene til alle individer, “Utenriksdepartementet sa i en uttalelse.

Sadan ble savnet 12. mars 2018 etter å ha blitt bortført fra Saudi Røde Halvmåne hovedkvarter i Riyadh, hvor han jobbet. Han har ikke blitt hørt på 23 måneder, og familien hans har fått beskjed om å tillate ham å ringe en kort telefon til han advarer dem om hvor han er. Både moren og søsteren Ariz er amerikanske statsborgere.

READ  Spania spenner for femte natt protester over rapper arrestasjon Spania

“Det de belaster ham er basert på tweets. Påstandene er basert på fredelig bruk av sosiale medier – spesielt Twitter – og kritiserer saudiarabiske menneskerettighetsbrudd og sosiale rettferdighetsspørsmål, ”sa Ariz al-Sadan. “Samtidig handler Kashokis snikmordere fritt,” sa han og refererte til den drepte saudiske journalisten. Jamal KashakJEG.

“Jeg kan ikke engang beskrive urettferdigheten,” sa han. Han sa at da faren første gang så broren i Saudi-Arabia, la han merke til Abdul Rahmans forverrede helse og at han ble holdt i isolasjon.

“Han er ikke den samme Abdul vi kjenner. Du var tydeligvis sliten og isolert fra omverdenen. Det påvirket helsen hans,” sa søsteren.

Ifølge aktivister er saken av spesiell politisk betydning, bare noen uker etter at Biden-administrasjonen kritiserte Saudi-Arabia for sin dårlige menneskerettighetsrekord. “[Crown Prince] Mohammed bin Salman sender en melding om at han ikke bryr seg, ”sa Omar Abdulaziz.

Den saudiske ambassaden i Washington svarte ikke på en anmodning om kommentar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *