Saudi-spioner forfølger tidligere spionhøvding i Canada for å ha underslått 3 milliarder dollar Saudi-Arabia

Saudiske statseide selskaper har saksøkt landets tidligere etterretningssjef i en kanadisk domstol og anklaget ham for å stjele milliarder av dollar, ifølge dokumenter innhentet av nyhetsbyrået France-Presse.

I en sivil rettssak anlagt i High Court i Ontario av ti datterselskaper av Tahacom Investment Co., eid av Saudi-Arabias Sovereign Wealth Fund, hevdet Saad al-Jabri minst 3,47 milliarder dollar totalt «massiv svindel».

Al-Jabri, som ble deportert til Canada, var en høytstående assistent for prins Mohammed bin Nayef, som ble kastet av prins Mohammed bin Salman som tronarving. 2017 Palace Ft.

I en uttalelse utgitt til støtte for Al Jabri sa han og hans familie at de ville «slå tilbake mot beskyldningene om resirkulering av korrupsjon og håpe at de ville lykkes med å avskjedige dem.»

Prins Mohammed bin Nayef Er i varetekt i Riyadh.

En domstol i Ontario har beordret frysing av Al Jabris eiendeler over hele verden.

Denne saken beskriver hager i Saudi-Arabia, luksusleiligheter i Boston og mange flere eiendommer. Canada Falsk fortjeneste.

Det påstås at Aljabri tjente penger fra selskaper finansiert av Saudi-Arabia for terrorbekjempelse – kjøp av sikkerhetsutstyr, betaling av flyagenter og informanter over hele verden – til seg selv, hans familie og venner.

“Selv om etterforskningen pågår, er det klart at fra minst 2008 til 2017 har Aljabri masterminded og overvåket en konspirasjon som involverer minst 21 konspiratorer i minst 13 konspirasjoner.

Tilhengerne hans sier saken er et forsøk på å avlede Saudi-Arabias kronprins fra «brutalitet». Mohammed bin Salman, Også kjent som MBS.

Aljabri i august i fjor Inngav søksmål i USA Washington Post beskyldte MPS for å sende et «vinnerteam» til Canada i 2018 for å prøve å drepe og skille ham. Jamal Kashoki Han ble myrdet i Istanbul i oktober samme år.

READ  Fukushima -operatører skal bygge ubåtstunnel for å slippe ut forurenset vann | Japan

Men plottet ble oppdaget av kanadisk politi før de kunne handle og skal ha blitt forstyrret.

Kashogis drap Fremkalte et internasjonalt skrik Og Rykte ble sølt Oljerik kongerike og kronprins.

Al-Jabri sa at han ønsket å dø fordi han var nær prins Mohammed bin Naib, og fordi han hadde nær informasjon om den virkelige saudiske herskeren som ville fremme tettere bånd mellom Washington og Riyadh.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *