Sberbank 1 og TitoVery samarbeider om å utstede resirkulerte betalingskort av plast

Sberbank 1 og TitoVROY har dannet et samarbeid i Norge for å lage neste generasjons bankkort med mer ambisjon enn å halvere det klimatiske sporet av kort gjennom bruk av resirkulert plast.

Rundt 10 millioner debet- og kredittkort lages i Norge hvert år, som alle er laget av jomfru plast. Dette betyr at råvaren er spesielt forberedt for dette formålet, noe som resulterer i relativt høye CO2-utslipp fra kortene. Ny teknologi kan bruke resirkulert plast. Dette første trinnet kan faktisk redusere CO2-utslipp med opptil 75% med plasten som brukes til kortene. Slike teknologiske kvantelekkasjer alene kan spare miljøet for 500 tonn jomfru plast, noe som tilsvarer å redusere 1500 tonn CO2-utslipp over en tiårsperiode. I tillegg vil nye produksjons- og distribusjonsprosesser bidra til å redusere utslippene.

Sberbank 1 og Titovri har dannet et ekspertpanel som raskt vil prøve å realisere potensialet i den nye miljøvennlige teknologien. Dette samarbeidet vil videre undersøke muligheten for å bruke resirkulert marin plast, noe som ytterligere vil redusere kortens klimatiske spor.

“Sberbank 1 søker å utvikle løsninger som muliggjør mer konsekvente valg og bidrar til å forbedre ansvarlig forbruk og produktivitet. Betalingskort er noe vi kommuniserer med hver dag. Nordmenn er opptatt av å gjøre en forskjell i både små og store trinn, så nå vil vi ta ledelsen slik at vi kan gi kundene våre kort med en klar standardprofil. Dette samarbeidet med TietoEVRY for Next Generation Cards er en del av vårt pågående arbeid for å bidra til grønne endringer, ”sa Ivind Ass, administrerende direktør i Sparbank 1 Woodwickling.

Ettersom samfunnet bruker mindre og mindre penger, er bankkort i økende grad egnet for kroppskort og alle typer online transaksjoner. På grunn av måten kortene brukes på og verdien av dem, er det strenge tekniske kvalitetskrav til plasten som brukes til å lage dem. Strenge sikkerhetskrav er også viktige forhold som må oppfylles. Nåværende foreløpige studier indikerer at noen typer resirkulert plast kan oppfylle kravene til bankkort.

READ  Norwegian Wealth Fund kjøper aksjer i Astat vindkraftverk på fornybar energidrift

I vår søken etter forbedringer som kan redusere de samlede klimagassutslippene knyttet til kort, vil vi gradvis analysere hele verdikjeden, inkludert kroppskort. Vi har satt oss et ambisiøst mål, men dette unike samarbeidet med Sberbank 1 innebærer integrering av vår kunnskap og teknologi, som er et sterkt utgangspunkt for å levere konkrete fordeler, kommenterte Christian Pederson, Norges Titoivri Managing Partner.

Partene vil samle kompetanse fra forskningsgrupper og andre interessenter som har kunnskap, analyse eller råd til å bidra.

Fokus på marint avfall

På grunn av de negative effektene av Norges omfattende kystlinje og marin rusk, har partene besluttet å fokusere spesifikt på dette området. Når det gjelder kortløsninger, kan TietoEVRY og SpareBank 1 utgjøre en forskjell på dette området gjennom deres samarbeid, samtidig som de bidrar til overgangen til et samfunn med lite karbon.

TietoEVRY tilbyr debet- og kredittkort til banker i 12 land. Selskapet har et dedikert kompetansesenter i Mo i Rana, som har utviklet sin kompetanse innen kortteknologi gjennom årene. Alliansen har identifisert produksjonen av nye klimanøytrale bankkort som et viktig initiativ, i forbindelse med ekspertisen til bankene i Sberbank 1 Alliance og deres engasjement for deres lokalsamfunn.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *