Sébastien Ogier vinner Rallye Monte-Carlo for 9. gang

Den ubestridte kongen av Monte-Carlo. Sebastian Ogier Han har nå den eneste rekorden for seire Rally Monte Carlo. Franskmannen etablerte seg som en mester på alpine veier i helgen og vant sin niende krone i det prestisjetunge Monaco Rally. Toyota-føreren slo lagkameraten Calle Rowenber, som scoret sin første pallplass i «Monte-Carl». Den regjerende verdensmesteren vant også fem poeng av kraftfasen og får mesterskapet i gang på en flott start. Thierry Neuville Fullfører pallen med respekt for Hyundai.

Ogier brydde seg ikke om det

Lørdag kveld stilte de mest skeptiske spørsmålstegn ved Sebastien Ogiers evne til å lede i de fire siste etappene av denne søndagens show. Noen har glemt hvem de har med å gjøre. Den åttedobbelte verdensmesteren satte den raskeste tiden i det første spesielle arrangementet i morges. Et knusende slag mot motstanderne fra torsdag kveld allerede slått ut og Cabençois» uimotsagte dominans.

Han kunne ha sett et glimt av håp på slutten av SS14 lørdag kveld, bare 16 sekunder bak franskmennene. Men den unge finnen er fortsatt student hos Master Ogier, og har gitt opp å ta risikoen som er nødvendig for å spille for suksess. Mesteren fra 2022 har en tittel å forsvare og, som en moden sjåfør, er han ute etter å sikre Power Stage-poengene. Sébastien Ogier var den eneste sjåføren som tok med seg bilen på toppen av Monte-Carlo-tabellen. En bragd han tidligere hadde holdt sammen med Sebastian lob, ikke i år. En seier med stil da den semi-pensjonerte vant halvparten av 2023-utgavens funksjoner (9 av 18 riper).

READ  Formel 1 | Ecclestone: Hamilton må slutte med "rettslig tull"

Toyota dominerer, Hyundai skuffer, M-Sport svikter

Toyota, som allerede har vunnet 16 av rallyets 18 etapper, har også signert en dobbeltavtale. Hyundai hadde en skremsel gjennom Thierry Neuville, to skrammer og 3. plass sammenlagt. Belgieren klarte ikke å holde tritt med Yaris GR og måtte nøye seg med den første pallen. En prestasjon Elfin Evans ikke kan være stolt av. Waliseren mislyktes ved foten av pallen torsdag og fredag ​​da han så ut til å konkurrere kun med Sébastien Ogier. Men en punktering under SS5 ødela sjansene hans for seier, en seier som har unngått ham i nesten to år.

Den første (og eneste) M-Sporten i sluttstillingen ligger på 5. plass Havre Tunak. Esteren, som fortsatt fant sin nye fjellmann, klarte ikke å konkurrere med veletablerte motstandere. Han reddet likevel æren til det britiske laget ved å bli nummer 2 i kraftfasen, en liten kapital av ekstrapoeng som var viktige for ham og laget hans. Den andre Ford Pumaen fikk ikke sjansen til å se målstreken: Pierre-Louis Loubet, som led av mange vanskeligheter og uhell siden fredag, så sitt Monte-Carlo-rally avsluttes for tidlig. Påført av en vannlekkasje på slutten av SS16, måtte Corsican gi opp.

Rovanperä startet bra i mesterskapet

Sébastien Ogier ble også leder av 2023-mesterskapet med 26 poeng, takket være seieren i Rallye Monte-Carlo. En begivenhetsfase da franskmennene ikke vil delta i hele sesongen. Som nummer to i arrangementet og vinner av Power Stage, kom Calle Rovenpere ut som den store vinneren med 23 poeng i regnskap, foran Thierry Neuville (17 poeng), Elfin Evans (15 poeng) og Ott Denak. (14 poeng). Det er fire mesterskapsfavoritter uten stort tap på slutten av åpningsrunden.

READ  Endelig en seier for Mousecron i D1B! – Hele fotballen

Blant produsentene er det full boks for Toyota, som scorer 51 poeng (av mulige 52 poeng) og allerede har en god ledelse på Hyundai (27 poeng) og M-Sport (16 poeng). Neste møte: Rally Sweden, 9. til 12. februar.

Generell klassifisering av Rallye Monte-Carlo:

Rangering av krafttrinn:

Les mer > Cyril Abiteboul: «Rallying er en del av Hyundais DNA»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *