Senatet godkjenner ny høyesterettsdommer Amy Connie Barrett – VG

Ny høyesterettsdommer: Amy Connie Barrett og president Donald Trump etter avstemningen i Senatet. Foto: Chris Clebonis / POOL / Integrated News Photos POOL

Tirsdag kveld godkjente senatet Amy Connie Barrett (48) som den nye høyesterettsdommeren i USA. President Donald Trump har dermed oppnådd en betydelig seier – åtte dager før presidentvalget.

Etter flere høringer i det republikanske flertallet i senatet er det klart at katolsk jusprofessor Amy Connie Barrett vil ta over etter det. Det avdøde liberale ikonet Ruth Bader Ginsburg (87).

Han ble godkjent med en margin på 52 mot 48 stemmer og deretter ført til Det hvite hus av høyesterettsdommer Clarence Thomas.

Les mer

Avtale om å splitte

«Dette er en flott dag for USA, for vår konstitusjon, for rettferdige og upartiske lovbestemmelser,» sa Trump når han avgav landets nye høyesterettsdommer.

Han hevdet at tilståelsen hans var oppnådd gjennom tortur, og at tilståelsen hans var oppnådd gjennom tortur.

«I dag er Barrett ikke bare den femte kvinnen i Høyesterett i USA, men også den første moren til barn i skolealderen,» sa presidenten.

Med senatets godkjennelse har Trump og republikanerne vunnet en plan om å utnevne en ny dommer kort tid før valget 3. november.

Dette er den tredje dommeren Trump har installert i USAs høyesterett, så han har vært i stand til å uttrykke sin identitet i det amerikanske samfunnet i flere tiår – uansett hvordan presidentvalget slutter.

Advarsler rask autentisering: – Dette vil ytterligere irritere demokrater

OSS. Høyesterettsdommere soner livstidsdommer, og av totalt ni dommere regnes seks nå som konservative. I USA har dommere stor makt over viktige sosiale forhold.

READ  Davis Cup - Casper Ruud kvalifiserer seg til Norges sluttspill #CoupeDavis #DavisCup #Tennis #Tsitsipas #Tunis

Barretts fetter til VG: – Jeg spurte Amy aldri om politikk

– En ny konservativ dommer vil føre til en stor endring i måten USA blir styrt på, og dette vil påvirke USA i mange år, sier Eric Luke, en amerikansk ekspert på den liberale tenketanken Cvita. Tidligere V.G..

Connie Barrett Han motsatte seg abort og hadde et konservativt syn på hvordan grunnloven skulle tolkes.

Connie Barrett lover frihet

Demokrater Motsatte seg republikanernes plan om å utnevne en dommer Rett før presidentvalget. Ifølge dem betyr dette at den liberale fraksjonen kjempet for endringer i abortloven og ekteskap av samme kjønn. Kan være i fare.

Folkeavstemningen mandag kveld var preget av en splittelse i Senatet. Susan Collins, en republikansk senator fra Maine, stemte imot å akseptere Connie Barrett som den nye høyesterettsdommeren, ellers stemte alle med sitt eget parti: Demokrater og Republikanere.

Det er klart at Amy Connie Barrett vil ta avgjørelser på uavhengig grunnlag, ikke avhengig av hva som forventes av henne.

– Det er senatorens jobb å få hans politiske synspunkter. Dommerens jobb er å stå imot hans eller hennes politiske preferanser. Føderale dommere stilte ikke til valg, og det er ikke grunnlag for å si at deres preferanser representerer folket, sa høyesterettsdommer Clarence Thomas i sin tale etter at han tiltrådte kontoret.

– Eden jeg avla i kveld var at jeg skulle gjøre arbeidet mitt uten frykt og tjenester, og at jeg ville gjøre det uavhengig av begge parter, uavhengig av mine egne preferanser, fortsatte han.

READ  Arsenals odegaard er klar til å lede Norges ungdomsrevolusjon

Barrett blir gjenvalgt ved en seremoni i Høyesterett tirsdag, før han begynner å jobbe på retten.

Kamala Harris: Jeg vil aldri glemme dette

California-senator Kamala Harris, som trakk seg fra visepresidentkampanjen for å stemme mot godkjenning av senatet, sier den raske prosessen er ulovlig.

– Vi vil ikke glemme dette, Han skriver på Twitter.

– I stedet for å gi Govt-19 hjelp til sliterne amerikanere, har Mitch McConnell og republikanerne valgt en høyesterettskandidat – 62 millioner amerikanere har allerede stemt. Det er ekkelt, de må ta ansvar, Hun skriver i en annen melding.

Kongressmedlemmer i partiets venstrefraksjon hadde tidligere kunngjort at de ville prøve å øke setene i Høyesterett hvis Connie Barrett ble utnevnt til høyesterettsdommer. Presidentkandidat Joe Biden så langt Han svarte ikke på en anmodning om kommentar.

Alexandria Ocacio-Cortes, populær Cald «AOC», Tar ordet etter å ha stemt for å ”utvide retten”.

– Republikanere gjør dette fordi de ikke tror at demokrater har verktøyene til å spille hardt slik de gjør. I lang tid var det riktig. Men deres bulldozeroppførsel er normal, men vi kan ikke la folk bli plaget av at det ikke er noe svar, skriver kongressrepresentanten på Twitter.

I en tale før avstemningen sa imidlertid senatspresident Mitch McConnell at han håpet demokrater ville gjøre det samme hvis de var i deres sko.

– Amy Connie Barrett er en av de andre nominerte til et offentlig kontor, og det vil tjene vår høyesterett i en mannsalder, Han skriver på Twitter.

Tilfredshet: Majoritetsleder i senatet Mitch McConnell gikk ut etter en avstemning om Connie Barrett tirsdag kveld. Foto: J. Scott Applewhite / AB

Senator Ted Cruz sier at folkeavstemningen var en stor seier for amerikanere som ønsker å forsvare landets grunnlov, inkludert retten til å bære våpen.

READ  Brunost: Norsk brunost forklart

Corona får kritikk for feiringen

Minst 16 personer deltok da de ble utnevnt 26. september i Roshagen.

Se VGs spesial: Slik spredte infeksjonen seg under Rosehagen-festivalen

Det nye merket kommer på en tid da det er en ny eksplosjon i sirkelen rundt visepresident Mike Pence – minst fem av hans ansatte har fått diagnosen koronavirus de siste dagene.

Demokratiske presidentkandidat – og Trump-motstander – Joe Biden var en av demonstrantene.

– Da USAs president var vert for disse super-spreader-hendelsene, så du hva som skjedde da han ble nominert. Alle disse menneskene, inkludert familien hans. Takk og lov de ser ut til å være bra, alle som mottok Govt, jeg trodde han var klar til å ta en leksjon, sier han før arrangementet på mandag.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *