Senatforespørsel fra Capitol Rebellion: Politiets kaptein gir nye detaljer om opprøret

En kaptein i US Capitol Police Force, som svarte på Capitol-opptøyene 6. januar, ga en dårlig første redegjørelse for sin erfaring med å bekjempe hvite overmenn og andre pro-Trump-elementer på tirsdag.

Under den første offisielle etterforskningen av sikkerhetsbruddet sa kaptein Cornisha Mendoza til senatorene at opptrederne nesten hadde brutt armen hans midt i kaoset. Hun og hennes medoffiserer akkumulerte gass. Mange ble rammet av bare gjenstander og traff bakken.

“Jeg fikk kjemiske forbrenninger i ansiktet mitt, og de har ikke grodd til dags dato,” sa Mendoza.

USCP-kapteinen, en senior veteran fra den amerikanske hæren, refererte gjentatte ganger til opprøret som en “krig”.

“Det kunne ha vært ti ganger mer enn antall mennesker som jobber med oss, og jeg tror fortsatt krigen ville vært ødeleggende,” sa han, et bevis på hvor mange offiserer det var da Nasjonalgarden fanget timen. Underpolitistyrker kommer.

Senatet hørte tirsdag vitnesbyrd fra fire sikkerhetstjenestemenn på Capitol Hill som hadde tilsyn med reaksjonen på opprøret fordi lovgivere leter etter svar på hva som gikk galt før og etter angrepet.

De fire medlemmene i panelet som skal vitne før senatets regler og komiteer for hjemlandssikkerhet er Metropolitan Police Staff Staff Robert Condy, tidligere House Sergeant of Arms Paul Irving, tidligere Senate Sergeant Michael Stenger og tidligere U.S.Capitol Police Chief Steven Chund.

Tirsdagens høring vil være den første av en serie med tilsyn som forventes i Washington for å identifisere Intel-innsamlingsfeil som fører til sikkerhetsbrudd ved Capitol.

Men før de fire teammedlemmene kunne komme med sine åpningsuttalelser, inviterte fru Globoucher Mendoza til å fortelle sin historie, som beviste hvor voldelig pøbelangrepet var.

Rundt klokken 13.30 spiste kapteinen lunsj med sin 10 år gamle sønn hjemme da det kom en samtale fra en kollega som ba henne komme raskt. Han var planlagt å jobbe en 16-timers skift klokka 15.00.

“Jeg ga opp alt som svar på jobben på begynnelsen av dagen,” sa han.

I løpet av 15-minutters spasertur til jobben sa utsendingsoffiseren at hun hadde seks aktive skudd, inkludert flere kollisjoner utenfor Capitol og eksplosiver funnet utenfor nærliggende demokratiske og republikanske nasjonalkomitees bygninger.

Mendoza bestemte seg for å hjelpe fordi hun var så nær sin nåværende beliggenhet i DNC-bombescenen, men da Capitol hørte offiserer som ba på radioen om “øyeblikkelig” hjelp, skyndte hun DNC til den siste forsamlingen.

Da de løp forbi publikum på East Plaza og kom inn i bygningen med hjelp fra en annen offiser, hadde dusinvis av opprørere innhentet Rotunda i første etasje, under som den ikoniske Capitol Dome ligger.

Han ble enig med andre offiserer for å forhindre at andre opprørere “trengte dypt inn i bygningen” gjennom gangene.

“På et tidspunkt delte høyre hånd meg mellom opprørerne og skinnen med veggen,” vitnet han tirsdag.

En sersjant trakk hånden bort fra den knuste vekten.

“Hvis han ikke hadde gjort det, håper jeg det hadde blitt ødelagt,” sa Mendoza.

Opprørerne beseiret til slutt Mendozas linje og spredte offiserer til andre deler av bygningen for å forhindre inntrenging.

Tåkeblandet tåregass fra sprayopprøret som slukket lungene, den hvite ilden, skapte en ond tåke og utsatte dusinvis av mennesker i Rotunda for kvelning og brennende følelser. Det var da Mendoza følte at de kjemiske forbrenningene brant i ansiktet hennes.

Rotunda var en fullverdig krig mellom opprørere og politibetjenter.

“Jeg så offiserer som ble slått til bakken og angrepet av forskjellige gjenstander som ble kastet av opptrederne,” sa han, men han bestemte seg aldri for hva disse varene var.

Som kaptein “bestilte” Mendoza offiserer på stedet og ba om en sikkerhetskopi.

“To timer senere” lyktes myndighetene i å fjerne pøbelens rotunda.

Men da de hektiske opprørerne fortsatt banket på døren utenfra og dyttet innover, måtte myndighetene stoppe seg i flere minutter mot den.

“Betjentene ba meg om lettelse fordi de ikke visste hvor lenge de fysisk kunne holde døren lukket. Publikum fortsatte å banke på utsiden av døren og prøvde å gå tilbake til jobb. Til slutt klarte offiserene å sikre døren. med møbler og andre gjenstander, “sa Mendoza.

Selv om angrepet ble rapportert mye av lovgivere og media for å ha vart i nesten tre timer, la Mendoza merke til at hennes passform var fire timer og ni minutter i “treningsstudioet”.

Mer enn 250 mennesker har hittil blitt siktet for involvering i Capitol-opptøyene. Donald Trump er anklaget for å ha ansporet til et blodig opprør som drepte fem mennesker. Senatet fant ham skyldig, 57-43, i syv republikanere med 50 demokrater og uavhengige demokrater. Dette resultatet ville ha flaut 10 stemmer til to tredjedeler av terskelen for straff, noe som ville ha diskvalifisert Mr. Trump fra fremtidig kontor.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *