Sensorer måler fall på Orman Lange-feltet i Midt-Norge

Få transponder for overvåking av omgivelses-null-omgivende trykk.

(Hilsen Sonardin)

Maritimt personale

YATELEY, Storbritannia – Implementering av Sonardine undervanns sensorer for et kystovervåkingsprosjekt i Norman Lange gass / kondensorfelt i Norrhavet.

Selskapet vil tilby mer enn 20 Fetz Ambient-Zero-Ambient (AZA) trykkovervåkingstransponder (PMT) for kampanjen.

I motsetning til tradisjonelle trykksensorer, som ifølge Sonardine lider av glid over tid, er AZA-systemer designet for automatisk å måle in situ.

Regelmessig roterer et kontrollsystem trykksensoren fra omgivelsestrykket til null, noe som gjør at den kan sammenlignes med den presise referansesensoren for lavtrykk for kalibrering.

Referansesensoren utsettes ikke for omgivelsestrykk og sies å være nøyaktig for vannendringer på 1 millibar eller mindre.

Selskapet tilbyr kalibrering på stedet, muligheten til å overvåke sjøvann med centimetrisk nøyaktighet i opptil 10 år, uten behov for å hente ut og montere sensorene igjen.

Dette er den siste utplasseringen av Fetch BMD-er ved Orman Lange, 120 km (75 mi) utenfor kysten på 800-1.100 m (2.624-3.609 fot) vann. Hver sensor samler inn trykk, temperatur og tilbøyelighetsdata til sjøs med forhåndsplanlagte intervaller.

Data hentes fra høyhastighets lydmodemet i hver Fetch BMT eller Fetch Asa BMD ved hjelp av lydsystemer som brukes fra et ubemannet overflatekjøretøy eller konvensjonelt skip.

Data brukes til å beregne den vertikale forskyvningen av havet på feltplasseringen.

Shawn Dunn, visepresident for prosjekter i Sonardine, sa: “For mange år siden utfordret geofysikere i Shell Sonardine til å utvikle instrumenter som er følsomme nok til å måle vertikal bevegelse på 1 cm / år.

“Med denne siste generasjonen av Fetch Asa har vi nådd dette målet og vil være i stand til å åpne fordelene ved å bruke denne teknologien og oppdage svært lave nivåer av sjøvann som en del av effektive reservoarhåndteringsplaner.”

03/09/2021

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *