Shell planlegger å by på Norges første sea air-anbud

En skalllogo reflekterer på frontruten til en bil ved en bensinstasjon 29. januar 2015 i West London, Storbritannia. REUTERS / Toby Melville / Filfoto

OSLO, 17. juni (Reuters) – Oljeselskapet Shell (RDSAL) har gått sammen med norske forsyningsselskaper PKK og LIC for å by på Nordens første sjøfly-anbud som forventes neste år, sa selskapene torsdag.

Shell har vært aktivt involvert i utvinning av olje og gass på norsk sokkel i flere tiår, og mange av kollegene ser sjøvann som en crossover-teknologi i et forsøk på å nøytralisere karbon i virksomheten.

“Vi anser Norge interessant når det gjelder å skaffe nok fornybar energi til Europa og utvikle flytende sjøvannsløsninger som er kommersielt levedyktige,” sa Hazel de Zhang, sjef for Shells europeiske sjøvannsvirksomhet.

Partnere sa at de planlegger å by på å bygge flytende vindturbiner på lavt nivå på norsk sokkel.

Norge har utpekt to Nordsjøregioner – Utsira Nord og Surleez Nortzjo II – til å generere totalt 4,5 gigawatt (GW) vindkraft til havs. Les mer

Bergensbasert PKK (PRGKMUL) og Norges oljekapital Stavanger-ledede LIC (LICQL) er blant Norges største vannkraftgeneratorer og operatører av lokale kraftnett.

Norges offshore vindprosjekter har vakt stor interesse fra innenlandske og utenlandske energiselskaper, inkludert EQNR.OL, danske Arstet (ORSTED.CO) og PPL (PPL).

Rapport av Nora Puli, redigering av Nerijus atomidis; Kompilert av Jonathan Odyssey

Våre standarder: Prinsipper for Thomson Reuters Foundation.

READ  Andhra Pradesh-sjefssekretær ber Energy om å identifisere investeringspotensial - New Indian Express

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *