Shell ser muligheter når markedet for karbonfangst utvikler seg

Verden tror at å fange klimagassutslipp og å grave dem under jorden vil redusere global oppvarming. Det kan også være en pengeprodusent for olje- og gasselskaper som utvikler teknologi.

Industrien har brukt karbonbinding i flere tiår som en måte å få mer hydrokarboner ut av bakken. I dag søker energiselskaper – ved hjelp av offentlige tilskudd – å måle karbonfangst og lagringsteknologi, ikke bare for å begrave sine egne utslipp, men også for de som produseres av andre næringer som stål og sement.

Bransjen “kommer til å bruke CCS som en tjeneste” veldig raskt, “sa Morton Wetzler, leder for Royal Dutch Shells integrerte løsninger for gass, fornybar og ny energi.

Utforsk de dynamiske oppdateringene av jordens viktigste datapunkter

Energy Major er for tiden knyttet til flere store CCS-prosjekter fra nordlys i Norge til Portos i Nederland. På tirsdag sa Shell at det var det Foreslår å bygge et storstilt anlegg med en lagringskapasitet på 300 millioner tonn på Scottford campus i Alberta, Canada. Så langt er det imidlertid bare to som er operative, Quest i Canada og det Chevron Corp-opererte Gorgon-prosjektet i Australia. Disse prosjektene er “endimensjonale” og “fokuserer mer på utslipp til våre egne eiendeler,” sier Shell, leder for CCS Siri Crucis.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *