Shetland Fishermen EU-Norway-UK Fisheries Agreement

Som svar på konklusjonen av fiskeriavtalen EU-Norge-UK, som fastsetter de totale fangstene tillatt for 2021 for de seks aksjene som forvaltes i fellesskap, ble Shetland Fishermen’s Association kritisert på grunnlag av hvilke avgjørelser som var feil.

Under trepartsordningen ble Code DAC redusert med 10%, Side 25%, Sild 7,4% og Place 2,3%, mens Haddock (20%) og Whiting (19,1%) hadde moderat økning.

‘Da vitenskapelige råd ble gitt i fjor, visste vi at visjonen for kode og nettsted spesielt var veldig vanskelig. Goth har allerede blitt skarpt kuttet (-33% i 2019, -50% i 2020), noe som gjenspeiler det faktum at vitenskap ikke liker Nordøst-bevegelsen i Goth-aksjedistribusjon. ICES-prosessen fokuserer mer på mangel på kode i Sør-Nordsjøen, og tar ikke hensyn til dens overflod i Nord-Nordsjøen, spesielt rundt Shetland, ‘sa SFA-president James Anderson.

“Dette etterlater næringen i en unødvendig vanskelig situasjon – vi møter drastiske kutt i bevilgningen til en uunngåelig andel i vårt blandede fiskeri.”

ICES, som gir vitenskapelig råd om bestandenes status, vil vurdere status for kodingsvitenskap i år, sa SFAs administrerende direktør Simon Collins.

“Etter den opplæringen kan vi forvente mer presise anbefalinger, selvfølgelig er Storbritannia nå i stand til å ta et uavhengig syn på vitenskapelig rådgivning utenfor CFP, men det vil være for sent i år,” sa han. Tildelingsandelen fra Brexit var ikke tilstrekkelig til å oppveie kuttet i indeksfordelingen.

“Uten full kontroll over tilgangen til vannet vårt, har vi ikke mye kapasitet til å matche reservasjoner med det vi ser på fiskeplassene,” sa han.

“Under omstendighetene, med noen kort å spille med, jobbet skotske regjeringsforhandlere hardt for å skaffe kvoter for denne arten. Utvilsomt ville det vært verre for oss hvis vi fremdeles var i EU, som er den vanlige bilaterale EU-norske.”

READ  Jeg sa til ham - den norske treneren Celtic star ser ut som om han spiller ungdom

Bilde: Shetlandsfiskere

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *