Ship Insight Norway planlegger verdens første nullutslippsskip

Heidelberg Cement Norway og Felleskpat AGRI har tildelt den prestisjetunge kontrakten for bygging og drift av verdens første nullutslipps-lasteskip til skipsoperatør Ehl Ulvan Rideri. Skipskonsept er utviklet i nært samarbeid med Norwegian Ship Design and Engineering Company DNSDC Norwegian Ship Design – DNSDC.

To lasteeiere, Heidelberg Cement og Felleskapet, har som mål å etablere en bærekraftig transportmåte uten å slippe ut klimagasser. Transportsystemet vil kombinere lasten til de to selskapene og transportere korn og korn i motsatt retning fra vest til østlandet. Gjennom en anbudsprosess er Green Shipping Project, et offentlig-privat partnerskap, valgt for å bygge, bygge og drive Egl Ulvan Redery nullutslipps-lasteskip. 31 tøffe redere konkurrerte om kontrakten gjennom en seks måneders prosess.

Konseptet med skipet er “med orca” – drevet av naturen, en betydelig del av energien som kreves for å betjene skipet vil bli høstet direkte fra naturen av to store rotorbåter. Skipseiling er ofte i åpent farvann i Nordsjøen, hvor vindforholdene er gode for fremdrift av vind. For å motvirke gliden, er skipet utstyrt med et spesiallaget hengsel. Det er vår klare tro at direkte bruk av naturens egne krefter vil være en nøkkelkomponent for å redusere vårt karbonavtrykk.

Fraktkonseptet vil være fullt utviklet og optimalisert innen 2021, med mål om å bestille skipet innen utgangen av året. Skipet vil være i drift tidlig i 2024.

Navnet på prosjektet er «With Orca» – drevet av naturen

  • Selvdød bulkfartøy – null utslipp
  • Ca 88 m.
  • Dødvekt ca. 5500 tonn
  • Drevet av hydrogen og luft
  • Hydrogen lagres internt i komprimert form.
  • To rotorbåter for luftassistent fremdrift.
  • Svært effektive skrog- og impulsløsninger.
  • Forbrenningsmotor med hydrogenbrensel med tillegg for økt effektivitet.
  • Flere tiltak for primær energieffektivitet.
READ  Litauiske flyplasser vil tilby 40 direkteruter fra mai

Arilt Hoff, administrerende direktør i Eagle Ulvan Redery, forklarte hvorfor det var en suksess: “Det er innovativt i vårt DNA og i forkant. Våre eiere er interessert i teknologi og vil alltid være “på hånden”.

Ulvan er en av eierne som Arild Hoff har i tankene. Ikke bare er han en av de fem eierne, han er også teknisk teknisk sjef. Med et skittent pust som bekrefter hans “praktiske” tilnærming til verftet der hans nye bygning bygges, sier han: “Vi har alltid nye muligheter, men samtidig må vi kompilere det vi har gjort. Det vi vet. “Ideene knyttet til det nye hydrogendrevne skipet er utviklet i fellesskap av oss og norsk skipsdesign.

Samarbeid for norsk skipsdesign er en viktig faktor, “Vi kjenner hverandre godt, og vårt tette samarbeid gjennom hele prosessen mot denne viktige prisen er verdifullt,” sa Hoff. Sammen vil vi realisere denne planen og skape et unikt skip.

Germund Johannassen, administrerende direktør i Norwegian Ship Design, er glad for å ha gått sammen med Ehl Ulvan Rideri for å vinne. “Som selskap har vi jobbet hardt for å være innovative og ledende innen utvikling av skreddersydde og energieffektive skipsdesign og bruk av banebrytende ny teknologi. Egle Ulvan Rideri er en fremtidsrettet og ambisiøs fartøyseier. Vi har et nært og velstående forhold der vi kan se løsninger og sammen sier Johannasen.

Egil Ulvan Rederi og norsk skipsdesign har i fellesskap levert teknologiske løsninger med fokus på energieffektivitet, og dermed redusert drivstoffkostnadene og hjulpet lasteeiere og DNV.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *