Sicilia registrerer Europas «høyeste» temperatur Wildlife News

Noen forskere mener at temperaturen på 48,8C i Italia, anticyklonen med kallenavnet «Lucifer» er enestående.

Et døgn etter en overvåkingsstasjon i Florida registrerte en varmluftsbrann i Sør -Italia torsdag en temperatur på 48,8C (119,8F) på Sicilia – noen forskere mener kan være den høyeste i europeisk historie.

Temperaturer registrert av Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) onsdag traff en anticyklon med kallenavnet «Lucifer» nær byen Syracuse, sørøst for Sicilia.

«Hvis dataene blir bekreftet, vil de overgå den tidligere rekorden på 48 grader målt i Athen 10. juli 1977 og bli den høyeste verdien som noen gang er registrert i Europa,» skrev meteorolog Manuel Massoloni på et spesielt nettsted på 3Bmeteo.com.

Temperaturene forventes å være høye på fredager og helger.

Brannmenn bekjempet mer enn 500 branner over natten på Sicilia og Calabria på Twitter, ved å bruke fem fly for å slukke brannen ovenfra.

De sa at situasjonen på øya nå var «under kontroll».

Minst fire mennesker har omkommet i skogsbranner den siste uken.

En 77 år gammel hyrde ble funnet død i den sørlige delen av Calabria. Det ser ut til at han har vært i et gårdshus, hvor han tok tilflukt med flokken sin.

«Et annet offer for brannen. Vi mister historien vår, identiteten vår blir redusert til aske, sjelen vår blir brent,» skrev Cusep Balcomata, ordfører i Reggio Calabria i Calabria -regionen, på Facebook.

Han oppfordret folk til å holde seg borte fra de berørte områdene.

En 30 år gammel bonde i nærheten av Catania, Sicilia, har omkommet i en tragisk brann.

Lokale medier har rapportert at den sicilianske brannen truer eiendom ved å ødelegge trær i de sørlige og sentrale delene av øya.

READ  Amerikansk rettferdighet bekrefter: Gruyère er ikke bare sveitser eller fransk

«Vi må umiddelbart reagere på denne nødssituasjonen, som vil gi økonomisk lettelse til de som har mistet alt,» sa landbruksminister Stefano Padunelli.

Brann på regionalt nivå

På grunn av det varme været har det i løpet av de siste ukene oppstått brann i Sør -Europa og forårsaket omfattende skader på landskapet på den italienske øya Sardinia.

I Hellas ble flere landsbyer på Beloponnese -halvøya evakuert onsdag, da utslitte brannmenn kjempet mot branner for niende dag på rad.

I den andre enden av Middelhavet brøt det ut brann i jungelen i Nord -Algerie onsdag, og minst 65 mennesker ble drept, opplyser statlig fjernsyn.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *