Sjokk i England da dronning Elizabeths begravelseskostnader avsløres


Som mange land er Storbritannia midt i en krise, spesielt etter koronaviruset og krigen i Ukraina. Innbyggere sliter med å betale regningene sine, og nylige politiske vendinger og dronning Elizabeths død har ikke gjort noe for å hjelpe britisk moral.

Hva er avsløringene om begravelsesutgiftene til herskeren i landet i mer enn 70 år? Faktisk, ifølge Europe 1, vil myndighetene betale totalt … 35 millioner euro for begravelsen. En enorm sum som er vanskelig å fatte for mange briter som er i økonomiske problemer og venter på hjelp fra myndighetene.

«Selvfølgelig er et dødsfall trist, men hei, noen mennesker har ikke engang råd til middag, så disse pengene ble brukt…», erklærte en borger til Europe 1. «Jeg synes det er latterlig å bruke de pengene på noen som døde. Selvfølgelig er det trist, men det er trist å se folk som er fattige, døende eller syke,» sa en annen.

Mens noen forstår at slike summer investeres for å hylle en av de største kvinnene i landets historie, vil andre foretrekke å omfordele disse pengene for å støtte familier i nød.

I London, når den populære paraden nærmer seg slutten, samles offisielle delegasjoner: Det er bare noen timer igjen før publikum forventes å samles ved dronning Elizabeths kiste på søndag, i forkant av hennes statsbegravelse på mandag. Ledere over hele verden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *