Sjokkerende uttalelse: – Brutalt faktum

Australias øverste militære sjef erkjente torsdag at det var «troverdige bevis» på at soldater i landets spesialstyrker feilaktig hadde drept sivile, ikke-stridende og fanget eller såret sivile.

– Til folket i Afghanistan. På vegne av de australske væpnede styrkene beklager jeg sterkt forbrytelsene begått av australske soldater, og general Angus Campbell anbefaler at de involverte blir tiltalt for krigsforbrytelser.

En fire års etterforskning har avdekket 23 tilfeller av påståtte drap i Afghanistan mellom 2005 og 2016.

Han skriver at til sammen 19 aktive spillere kan bli siktet og straffet som et resultat av funnene i etterforskningsrapporten Sydney Morning Herald.

“Giftig konkurranse” ble avslørt

Den detaljerte rapporten er kategorisert, men generelt en Sammendrag. Rapporten er basert på mer enn 400 intervjuer med Special Forces SAS og Commando, støttepersonell, tolker og den afghanske offentligheten.

En «giftig konkurranse» og en «egoistisk sentrumsspillerkultur» etterforskning har blitt avslørt blant Special Aviation Regiment (SAS). Ifølge Campbell førte dette til at noen spillere tok snarveier og ignorerte reglene.

– Sikkerhetssjefen sier at noen patruljer tok loven i egne hender, brøt reglene, fabrikerte historier, fortalte løgner og drepte fanger.

Gå hjem: Amerikanske tropper blir bestilt hjem fra Afghanistan av president Donald Trump. Video: Abby
Se også

Tvetydig formål

Campbell sier drapene begynte i 2009, og de fleste skjedde i 2012 og 2013.

Formålet med disse handlingene er ikke klart i det tilgjengelige sammendraget, men handlingene må ha blitt sterkt påvirket av «sjelen til den involverte patruljelederen.»

– Det ser ut til å være en del av å «ødelegge» slagmarken for mennesker som er opprørere, uavhengig av internasjonal krigsrett; Det heter at laget kan «starte» nye spillere og påpeke flere drepte fiender enn andre lag på laget Rapportere.

READ  KKR: Kjøper 30 % eierandel i Telenor i Norge - 07.10.2022 kl. 16:29
Brutalt faktum: Før rapporten ble utgitt ba statsminister Scott Morrison folk om å forberede seg på et brutalt faktum om Australias spesialstyrker.  Foto: Lucas Koch via AP / NTB / Ja
Brutalt faktum: Før rapporten ble offentliggjort, ba statsminister Scott Morrison folket om å forberede seg på et brutalt faktum om Australias spesialstyrker. Foto: Lucas Koch via AP / NTB / Ja
Se også

Be Australia være klar

Den australske regjeringen og statsminister Scott Morrison forsøkte å gå lenger enn rapporten ved å be folk forberede seg på den «ærlige og brutale sannheten» i den reviderte uttalelsen.

Morrison ringte Afghanistan i onsdag for å forberede ham på «noen forvirrende påstander» om at regjeringen hadde tatt «veldig alvorlig.»

President Ashraf Ghanis kontor har et annet syn på samtalen og sier i flere rapporter Twitter Morrison «uttrykte sin dypeste unnskyldning for grusomhetene» – som ble nektet kraftig av den australske siden.

I forrige uke ble en advokat utnevnt til å undersøke potensielle krigsforbrytelser avslørt i rapporten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *