Skammen over Skottlands lave produktivitet har blitt kritisert av administrerende direktører

En gruppe på 27 næringslivsledere støttet en rapport bestilt av Sir Tom Hunter som ba om «radikale» tiltak for å øke økonomisk vekst.

Oxford Economics-rapporten fra entreprenørens Hunter Foundation etterlyser dype skattelettelser og deregulering av selskaper, samt økte statlige investeringer gjennom lån.

Rapporten, som ble utgitt tidligere denne uken, bemerker at Skottlands BNP per innbygger er lavere enn land som Danmark og Norge og krever endringer i politikken fra både Storbritannias og den skotske regjeringen.

Blant de som støtter henne er Andrew Wilson, grunnlegger av Charlotte Street Partners Consulting og forfatter av SNPs Sustainable Growth Commission Report.

Det støttes også av administrerende direktører for de skotske handelskamrene og det feministiske Skottland.

De som signerte uttalelsen inkluderte Chris van der Koyle, president for 4J Studios, Poonam Gupta, administrerende direktør for PG Paper, og Mark Scott, direktør for Bella & Duke.

I et felles brev sa 27 næringslivsledere at rapporten var en sterk argumentasjon for en ny økonomisk strategi i Skottland.

Les mer: Et godt utgangspunkt for en debatt om fremtiden for Skottland

Brevet lyder: “Drastiske og ambisiøse endringer i politikken er påkrevd hvis Skottlands økonomiske resultater skal endres og forbedres sterkt i løpet av de neste femten årene, og det må ikke være noen hellige kyr som vi definerer disse endringene.

« Vi må, som en nødvendighet snarere enn et alternativ, adressere den lave produktiviteten i Skottland, den svake fødselsraten i virksomheten og den manglende suksessen med oppskalingsprosesser som betyr at Skottlands BNP per innbygger bare er 44% av Singapores nivå, 48% av Irland, og 68%. Fra Norge og 75% fra Danmark.

READ  Hva vil endre seg for Proximus- og Orange-kunder i januar

“Vi må handle nå, i samarbeid og ikke i konflikt, for å støtte og levere en strategi som tar oss opp BNP-stigen og driver innovasjon og ekspansjon – ikke bare innen bedrifter, men i hele offentlig sektor.

«Å oppnå betydelig vekst i vårt BNP er ikke bare i alles interesse, det er viktig hvis vi skal opprettholde og virkelig forbedre våre offentlige tjenester og presse de jobbene som er sårt tiltrengt etter pandemien.»

Utnevning av en skotsk kokk på den nye restauranten til Scotch Whisky Group

Mark Donald

Mark Donald er utnevnt til kjøkkensjef på The Glenturret Lalique, som åpnes på det eldste fungerende destilleriet i Skottland i sommer.

Les mer: Han begynte i The Glenturret fra sin stilling på # 1 på The Balmoral i Edinburgh, hvor han beholdt sin Michelin-stjerne til sin avgang i 2021.

Graeme Thompson: Leksjoner fra sport for den skotske økonomien

Herald of Scotland:

Jeg deltok på FWB Park Brown Summit-arrangementet i år som fokuserte på Scotland Productivity Index. Indeksen ble etablert i 2019 av CBI og KPMG. Det søker å øke produktiviteten i landet vårt etter tidligere frykt for at vi henger etter andre.

Les mer: Med produktiviteten som øker med 1%, kan det være en økning på 2,3 milliarder pund i BNP. Det er fire forskjellige feltstolper for å adressere produktivitet, og på tvers av dem, totalt 15 aspekter.

Deltakelse

Du kan nå motta det nye forbedrede nyhetsbrevet som inneholder de viktigste forretningsnyhetene sendt direkte til innboksen din to ganger daglig, og forretningsuken for det ukentlige intervjuet på søndag, ved å klikke nedenfor:

Herald Scotland: Daily Banner for Herald Newsletter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *