Skattefordeler i forhold til registreringsavgift: FPS Finans «gir ikke nok informasjon» til nye eiendomskjøpere | Økonomi

FPS Finans informerer ikke nye eiendomskjøpere om vilkårene knyttet til reduksjon eller mulig reduksjon av tinglysningsavgifter og risikoen for å måtte betale ned denne fordelen ved manglende overholdelse av vilkårene, sier den føderale ombudsmannen etter å ha undersøkt flere klager. .

I Brussel Wallonia innkrever FPS Finans registreringsavgiften. Hvert år må cirka 1 000 personer betale tilbake godtgjørelsen (i Brussel) eller reduksjonen (i Vallonia) som de mottok på registreringsavgiften ved kjøp av bolig eller leilighet, fordi disse personene ikke overholdt vilkårene knyttet til denne ytelsen. I noen tilfeller forlot de bostedet før utløpet av den fastsatte fristen, og i andre har de ikke tatt opphold der i tide. Men, forsikrer megleren, i noen tilfeller kan beløpet som skal tilbakebetales nå 30 tusen euro.

«Fornyelser går noen ganger lengre enn forventet. Noen glemmer at de må overholde vilkårene eller er uvitende om konsekvensene dersom de ikke flytter inn i boligen innen fristen. For disse personene bør FPS Økonomi sende dem en påminnelse i forkant av kl. fristen, slik den gjør Vlaamse Belastingdienst i Flandern,» sa den føderale ombudsmannen og la til at «FPS Finanser gir heller ikke alltid tilstrekkelig informasjon om den store tilleggsboten.»

Mangel på «klare og enhetlige» prosedyrer

For personer som er pålagt å betale tilbake, bemerker Federal Mediator også at «generelt sett er betalingsplanen som tilbys av SPF Finances ikke passende for personens økonomiske situasjon.» Betalingsplanen kan også variere avhengig av hvilket kontor personen snakker med, og varierer fra 12 måneder til 36 måneder. For personer som har store problemer med å betale ned kan FPS Økonomi være mer fleksible og tilby en betalingsplan på inntil 60 måneder, slik tilfellet er for nedbetaling av skattegjelden, tipser megleren.

READ  1 til 2 % av Bitcoin, den magiske formelen for milliardærer

Til slutt beklager moderator mangelen på «klare og ensartede» prosedyrer. «Foruten tilfeller av force majeure har FPS Finans makt til å benåde og frafalle boten. Men reglene er forskjellige fra kontor til kontor, og det sendes ingen informasjon om eksistensen av denne FPS Finans skal kunne garantere likebehandling mellom personene bekymret.» Ifølge den føderale ombudsmannen har FPS Finans forpliktet seg til å implementere anbefalingene fra den føderale ombudsmannen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *