Skre, Norges vinterskog

Kun tilgjengelig fra de kjøligere månedene januar til april, dette er tiden for å nyte det. Større enn kystvaktel, gressmasse gir fast, veldig hvitt kjøtt som, når det tilberedes, løsner i vakre strimler.

Scree

En migrant, skre, hvis navn betyr «vagabond», forlater Barentshavet hvert år og gyter i det varmere farvannet utenfor Norges nordkyst nær øygruppene Lofoten og Vesteralen. Det er denne sportsreisen på mer enn 1000 kilometer i røft og iskaldt vann som gir fjellet sin helt eksepsjonelle smak og kjøttfulle tekstur. Gjennom årene tillot fiske etter screi lokale fiskere å fortsette å overleve i de nordlige territoriene i en tid da andre matkilder var knappe. Eksklusivt sesongbasert, er screi-fiske nå underlagt streng regulering for bærekraft og bevaring av ressurser.

Bedre for helsen er skreien en mager fisk som, i motsetning til mange andre arter, lagrer overflødig fett i leveren og ikke musklene. Lett (75 kcal per 100 g), mens 96 % av kaloriene i en porsjon gressmasse kommer fra protein (17 g per 100 g), er fettinnholdet mindre enn 3 %. Rik på Omega 3, den er forsynt med vitaminer (A, D og B12) og jod.

Gud er kongen

Den finnes i alle dens former: Hel fisk, fileter og rygg er synlig på bodene under Skrei kvalitetsstempel. Bare et svært lite antall forskjøvede skreller er sertifisert og får denne etiketten som garanterer kvaliteten. Kvalifiserte grupper er ansvarlige for denne strenge kontrollprosessen, og kun lisensierte fiskere og eksportører har tillatelse til å markedsføre denne premium-screen.

Tradisjonell Mølje-oppskrift

Skre fra Norge med mandarin og smurt kål
© Astrid Fronteau

Utrolig motstandsdyktig mot avfall, spises det hele: dets faste kinn, ryggen og filetene er tilberedt på tusen måter, beinene og hodet i velduftende buljonger, uten å glemme eggene og avføringen. Tradisjonell Mølje-oppskrift. Men det enkle er å tilsette mandarinsaus og smørkål, røre med peppersaus, marinere, steke i smør med brokkoli og hasselnøtter, eller til og med i ceviche, frisk og deilig med kokosmelk. Starter.

READ  NBA lanserer et nytt TV-show for sportsgambling

© Sjømat fra Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *